28/07/2022 28/07/2022 Η Λιθουανία απαγόρευσε στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, την είσοδο στο έδαφος της δημοκρατίας λόγω της υποστήριξής του στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη η ειδησεογραφική πύλη DELFI, επικαλούμενη το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος έλαβε απαγόρευση εισόδου στη Λιθουανία επειδή...
28 Ιουλίου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 9:30

Η Λιθουανία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στον Πατριάρχη Μόσχας

Διαδώστε:
Η Λιθουανία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στον Πατριάρχη Μόσχας

Η Λιθουανία απαγόρευσε στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, την είσοδο στο έδαφος της δημοκρατίας λόγω της υποστήριξής του στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη η ειδησεογραφική πύλη DELFI, επικαλούμενη το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος έλαβε απαγόρευση εισόδου στη Λιθουανία επειδή υποστήριξε την εισβολή στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Διευκρινίζεται ότι οι λιθουανικές αρχές συμπεριέλαβαν τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων στις 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη ο Πατριάρχης Μόσχας δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη Λιθουανία μέχρι τις 23 Ιουνίου 2027, όπως αναφέρουν λιθουανικά μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη, η Λιθουανία πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριλάβει τον Πατριάρχη Κύριλλο στη «μαύρη λίστα», αλλά τον Ιούνιο, όταν εγκρίθηκε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφαιρέθηκε από τη λίστα μετά από αίτημα της Ουγγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων