20/08/2021 20/08/2021 Στις 6/19 Αυγούστου, εορτάστηκε, λαμπρά, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν Επίσκοποι από το Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ οι ύμνοι εψάλλησαν από την Χορωδία του Καθεδρικού Ναού. Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση...
20 Αυγούστου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 10:05

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Μόσχα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Μόσχα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 6/19 Αυγούστου, εορτάστηκε, λαμπρά, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν Επίσκοποι από το Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ οι ύμνοι εψάλλησαν από την Χορωδία του Καθεδρικού Ναού.

Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση για την απαλλαγή από τον κορωνοϊό, που μαστίζει την ανθρωπότητα και έγινε αναφορά στο θεάρεστο έργο των ιατρών σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, την ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Μακαριώτατος ευλόγησε τους καρπούς της νέας σοδειάς.

Στο τέλος, ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους στη Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων