11/07/2020 11/07/2020 Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: “η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι σε θέση να επηρεάσει την πορεία της ιστορίας” Η απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι σε θέση «να επηρεάσει την πορεία της ιστορίας» και δε συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της διαθρησκευτικής αρμονίας, θεωρεί...
11 Ιουλίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 10:38

“Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς επηρεάζει την πορεία της ιστορίας”

Διαδώστε:
“Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς επηρεάζει την πορεία της ιστορίας”

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: “η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι σε θέση να επηρεάσει την πορεία της ιστορίας”

Η απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας να μετατρέψει τον ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι σε θέση «να επηρεάσει την πορεία της ιστορίας» και δε συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της διαθρησκευτικής αρμονίας, θεωρεί ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ.

“Ο Ερντογκάν στερείται της κρατικής σοφίας. Αυτό το βήμα δεν είναι προς όφελος του λαού του”, έγραψε ο Μπαλασσόφ στο Facebook και δήλωσε ότι το συμβάν προκαλεί στους εκπροσώπους της Εκκλησίας τα συναισθήματα που εκφράζονται στην πρόσφαστη επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου: “πόνο, πίκρα, αγανάκτηση”.

“Κρίμα που στην συνείδηση του Τούρκου Προέδρου τα συμφέροντα της στιγμιαίας πολιτικής επιτυχίας υπερέβησαν την κρατική σοφία. Αυτό το βήμα έχει τεράστια συμβολική σημασία, που είναι σε θέση να επηρεάσει την πορεία της ιστορίας. Και πολύ κρίμα ότι αυτό το βήμα δεν αποσκοπεί στην εδραίωση της ειρήνης, της διαθρησκευτικής αρμονίας, στην βελτίωση της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας κατανόησης και ιδιαίτερα μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Ρωσίας”, πρόσθεσε ο Μπαλασόφ.

Απόδοση από τα ρωσικά – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων