17/03/2019 17/03/2019 Στο μουσείο της εθνογραφίας του Σαράτοφ της Ρωσίας διεξάγεται η έκθεση “Ουκέκ, επιστροφή στο παρελθόν”, αφιερωμένη στην χριστιανική γειτονιά του Ουκέκ, μιας από τις πρώτες και τις μεγαλύτερες πόλεις της Χρυσής Ορδής. Η έκθεση έχει αντικείμενα με βάση τις έρευνες που έκαναν οι αρχαιολόγοι κατά το 2010-2013, οι οποίοι μελέτησαν λεπτομερώς τον χώρο της πόλης...
17 Μαρτίου, 2019 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2019 - 16:32

Η μοναδική έκθεση “Ουκέκ, επιστροφή στο παρελθόν” στη Ρωσία

Διαδώστε:
Η μοναδική έκθεση “Ουκέκ, επιστροφή στο παρελθόν” στη Ρωσία

Στο μουσείο της εθνογραφίας του Σαράτοφ της Ρωσίας διεξάγεται η έκθεση “Ουκέκ, επιστροφή στο παρελθόν”, αφιερωμένη στην χριστιανική γειτονιά του Ουκέκ, μιας από τις πρώτες και τις μεγαλύτερες πόλεις της Χρυσής Ορδής. Η έκθεση έχει αντικείμενα με βάση τις έρευνες που έκαναν οι αρχαιολόγοι κατά το 2010-2013, οι οποίοι μελέτησαν λεπτομερώς τον χώρο της πόλης και τη γειτονιά, όπου ζούσαν οι χριστιανοί την εποχή εκείνη. Το κεντρικό μέρος της έκθεσης είναι μια διαδραστική έκθεση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με μεσαιωνικά επαγγέλματα, χρησιμοποιώντας τα παλιά εργαλεία, καθώς και να δούν και πώς εργάζονται οι αρχαιολόγοι.
Για πρώτη φορά εκτίθεται και ο θησαυρός που βρήκαν οι μαθητές σχολείων το 1994 στον χώρο της παλαιάς πόλης στον οποίο μεταξύ άλλων είναι ένα χριστιανικό καντήλι και ένα λυχνείο.
Επίσης στη έκθεση παρουσιάζεται η απεικόνιση του χριστιανικού ναού της εποχής και ενδυμασίες των αρχόντισσων του Ουκέκ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων