18/06/2022 18/06/2022 Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους, που διαβιώνουν δύσκολα, θα παράσχει από τον επόμενο μήνα η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Βαλαάμ, όπως αποκάλυψε η υπηρεσία Τύπου της ίδιας της Μονής. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα «Τον Ιούνιο του 2022 το προτεινόμενο από τη Μονή πρόγραμμα (με τίτλο: Βαλαάμ-Ανοιχτό νησί/Νησί ευκαιριών) έλαβε υποστήριξη από το Προεδρικό Ταμείο...
18 Ιουνίου, 2022 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 11:39

Η Μονή Βαλαάμ εκπαιδεύει εμπερίστατα παιδιά και εφήβους

Διαδώστε:
Η Μονή Βαλαάμ εκπαιδεύει εμπερίστατα παιδιά και εφήβους

Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους, που διαβιώνουν δύσκολα, θα παράσχει από τον επόμενο μήνα η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Βαλαάμ, όπως αποκάλυψε η υπηρεσία Τύπου της ίδιας της Μονής.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

«Τον Ιούνιο του 2022 το προτεινόμενο από τη Μονή πρόγραμμα (με τίτλο: Βαλαάμ-Ανοιχτό νησί/Νησί ευκαιριών) έλαβε υποστήριξη από το Προεδρικό Ταμείο Επιχορηγήσεων. Αυτό σημαίνει ότι ήδη τον Ιούλιο η Μονή Βαλαάμ θα πραγματοποιήσει την πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Βοήθειας για τα παιδιά «Ε.Μ. Πριμάκοφ», Λεονίντ Ρομάνοφ, τονίζοντας ότι το Ταμείο θεωρεί αυτό το πρόγραμμα ως αφετηρία για τη διαμόρφωση πνευματικών αξιών. «Σε αυτό το πρόγραμμα όλα είναι ευνοϊκά, ώστε να μάθει κανείς να στοχάζεται, να βλέπει την ομορφιά και την αρμονία, να τη νιώθει μέσα του. Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα φέρουμε εδώ παιδιά από τα εκκενωμένα ορφανοτροφεία του Donbass», είπε ο Ρομάνοφ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον των εφήβων, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να μελετήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας τους μέσω της γνωριμίας με την πολιτιστική, ιστορική, πνευματική κληρονομιά του Βαλαάμ και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στη φύση.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτό νησί/Νησί ευκαιριών» προβλέπει δημιουργικές συνεδρίες πέντε ή έξι ημερών στο Βαλαάμ για 28 παιδιά και εφήβους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές στους μοναδικούς φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους του Βαλαάμ, ενασχόληση με δημιουργικά μέσα και σε ερευνητικά εργαστήρια, με επικεφαλής έμπειρους ειδικούς στον τομέα της καλλιτεχνικής/δημιουργικής και φυσικής θεραπείας, αλλά και συναντήσεις με διάσημους καλλιτέχνες, ζωγράφους και μουσικούς.

Το πρώτο τμήμα θα ανοίξει στις 25 Ιουλίου για τoυς κηδεμονευομένους του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Η Καρδιά της Μητέρας» από το Πετροζαβόντσκ, ενώ το δεύτερο – στα τέλη Αυγούστου για εκείνους του Ιδρύματος «Ε.Μ. Πριμάκοφ».

«Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τα παιδιά να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να κατανοήσουν την αξία της εμπιστοσύνης, της αγάπης και του αλληλοσεβασμού. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την κοινωνικοποίησή τους. Ευτυχία είναι που έχουν μια τέτοια ευκαιρία», αναφέρει η συντονίστρια του Ιδρύματος «Η καρδιά της Μητέρας», Τατιάνα Σμιρνόβα.

Στη Μονή Βαλαάμ λειτούργησε το Ορθόδοξο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο «Το Φως του Βαλαάμ», το οποίο για πολλά χρόνια διηύθυνε ο στενότερος βοηθός του ηγουμένου της μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οποίος εκοιμήθη το 2021 μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. Το Πνευματικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο “Το Φως του Βαλαάμ” απευθύνεται στο ευρύ κοινό – ειδικότερα, διοργανώνει master classes, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων