04/03/2020 04/03/2020 Ο εκπρόσωπος της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, συστήνει στους πιστούς να απέχουν ολοκληρωτικά από το αλκοόλ την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. “Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι που δεν απέχουν από το αλκοόλ στη ζωή τους, αποκλείουν τελείως το αλκοόλ την περίοδο της Τεσσαρακοστής και προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή παράδοση. Προσωπικά, προσπαθώ...
04 Μαρτίου, 2020 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2020 - 11:26

“Η νηστεία πρέπει να είναι παράδειγμα νηφαλιότητας”

Διαδώστε:
“Η νηστεία πρέπει να είναι παράδειγμα νηφαλιότητας”

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, συστήνει στους πιστούς να απέχουν ολοκληρωτικά από το αλκοόλ την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

“Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι που δεν απέχουν από το αλκοόλ στη ζωή τους, αποκλείουν τελείως το αλκοόλ την περίοδο της Τεσσαρακοστής και προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή παράδοση. Προσωπικά, προσπαθώ να το διατηρήσω στη διάρκεια της Τεσσαρακοστής τα τελευταία χρόνια.”σημειώνει ο Λεγκόιντα, επικεφαλής του συνοδικού τμήματος για τις Σχέσεις Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε. σε συνέντευξη τύπου.

Τονίζει ότι η εκκλησία επιτρέπει τον οίνο στη διάρκεια της Τεσσαρακοστής συγκεκριμένες μέρες, σε μικρές ποσότητες, ενώ τα παλαιότερα χρόνια, το κρασί καταναλώνονταν διαλυμένο με νερό.
Προσθέτει ότι τα γεύματα κατά τη διάρκεια της νηστείας πρέπει να είναι παράδειγμα νηφαλιότητας, και πνευματικά αλλά και σωματικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων