18/02/2019 18/02/2019 Μόσχα/ Ιρίνα Μελίτη Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας επί ευρωπαϊκών διεθνών οργανισμών, επίσκοπος Βίκτωρ Μπαρισσέβσκι (Κοτσάμπα) έστειλε έκκληση σε επίσημα πρόσωπα του ΟΗΕ,, του ΟΑΣΕ, της ΕΕ και άλλων χωρών λόγω των εκκλησιαστικών συγκρούσεων. Στην επιστολή μεταξύ άλλων λέει τα εξής: “Η Εκκλησία μας μετράει τουλάχιστον 12 χιλιάδες...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 16:11

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία απευθύνθηκε στον ΟΗΕ και την ΕΕ

Διαδώστε:
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία απευθύνθηκε στον ΟΗΕ και την ΕΕ

Μόσχα/ Ιρίνα Μελίτη

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας επί ευρωπαϊκών διεθνών οργανισμών, επίσκοπος Βίκτωρ Μπαρισσέβσκι (Κοτσάμπα) έστειλε έκκληση σε επίσημα πρόσωπα του ΟΗΕ,, του ΟΑΣΕ, της ΕΕ και άλλων χωρών λόγω των εκκλησιαστικών συγκρούσεων.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
“Η Εκκλησία μας μετράει τουλάχιστον 12 χιλιάδες ενορίες, είναι η μεγαλύτερη στην Ουκρανία, περιλαμβάνει ναούς και μοναστήρια, τα οποία επισκέπτονται εκατομμύρια πιστοί που αγαπούν τη χώρα τους και τον λαό τους.
Οι πιστοί της Ουκρανίας έγιναν όμηροι του πολιτικού παιχνιδιού των αρχών του κράτους, κάτι που προκάλεσε πολλές συγκρούσεις στο εκκλησιαστικό έδαφος….
Παρακαλούμε να υψώσετε τη φωνή σας και να προστατέψετε τα δικαιώματα των πιστών στη χώρα μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων