05/09/2020 05/09/2020 Μήνυμα δημοσίευσε ο νέος έξαρχος της Λευκορωσίας του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Βενιαμίν προς όλους τους επισκόπους και ιερείς της Λευκορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να συντονίσουν την προσευχή τους αύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 σε όλους τους ναούς και τις ιερές μονές της χώρας ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο, με σκοπό την επίτευξη της πνευματικής ειρήνης που...
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2020 - 17:58

“Η πνευματική ειρήνη εγγύηση της ειρήνης του λαού”

Διαδώστε:
“Η πνευματική ειρήνη εγγύηση της ειρήνης του λαού”

Μήνυμα δημοσίευσε ο νέος έξαρχος της Λευκορωσίας του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Βενιαμίν προς όλους τους επισκόπους και ιερείς της Λευκορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να συντονίσουν την προσευχή τους αύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 σε όλους τους ναούς και τις ιερές μονές της χώρας ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο, με σκοπό την επίτευξη της πνευματικής ειρήνης που αποτελεί “εγγύηση της ειρήνης ολόκληρου του λαού και της περαιτέρω ευημερίας”.  

Μεταξύ άλλων ο Πατριαρχικός έξαρχος αναφέρει: “Σας ευχαριστώ ειλικρινά, κληρικοί και λαϊκοί, για την ένθερμη προσευχή για την Πατρίδα και τον λαό μας, την οποία η πληρότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας προσέφερε την Κυριακή, 30 Αυγούστου αυτού του έτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το έργο προσευχής έφερε έμπνευση στην κοινωνία μας, ενίσχυσε την ελπίδα, μας ενώνει, και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι ήταν ευχάριστο στον Θεό.

Συνειδητοποιώντας τη σημασία της προσευχής ως πνευματικό μας επίτευγμα για την επίτευξη πνευματικής ειρήνης, η οποία, με τη σειρά της, είναι η εγγύηση της ειρήνης ολόκληρου του λαού και της περαιτέρω ευημερίας των κατοίκων της Λευκορωσίας, καλώ όλους να συνεχίσουν τις κοινές προσευχές μας προς τον Κύριο, την Αγνή Μητέρα Του και όλους τους αγίους, στη γη της Λευκορωσίας.

Την επόμενη Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, όταν θα δοξάσουμε με προσευχή τον Μοναχό Σεραφείμ, σας καλώ όλους να προσευχηθείτε με το ποίμνιό σας στην Υπεραγία Θεοτόκο για τη θλίψη της ψυχής και των περιστάσεων, προσθέτοντας στην προσευχή σας τον Ακάθιστο Ύμνο. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε με αυτόν τον τρόπο κάθε Κυριακή, έως ότου η ειρήνη και η ηρεμία επιστρέψουν ξανά στην Πατρίδα μας.

Εκείνοι που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να έρθουν στο ναό του Θεού για κοινή προσευχή, μπορούν να διαβάσουν στο σπίτι την ίδια ώρα την προσευχή τους με τον Ακάθιστο Ύμνο. Ζητώ από τους κληρικούς και τους λαϊκούς να ενισχύσουν την προσευχή τους, προσθέτοντας καθημερινά στον συνήθη κανόνα προσευχής τους από μία έως τρείς μετάνοιες, για χάρη της ειρήνης και της ευημερίας στη χώρα μας και τους ανθρώπους μας.

Είθε ο Κύριος να μας ενισχύσει όλους με τις προσευχές της Παναγίας στις προσεχείς προσπάθειες προσευχής και πνευματικής εργασίας” κατέληξε ο Μητροπολίτης Μινσκ και Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων