02/01/2022 02/01/2022 Τα στατιστικά στοιχεία της ποιμαντικής διακονίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για το έτος 2021 έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσημος ιστότοπος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτά, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τέλεσε 113 Ιερές Ακολουθίες, μεταξύ των οποίων δύο εγκαίνια και μία ακολουθία θυρανοιξίων ιερών ναών. Μαζί...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 11:42

Η ποιμαντική δράση του Πατριάρχη Μόσχας για το 2021 σε αριθμούς

Διαδώστε:
Η ποιμαντική δράση του Πατριάρχη Μόσχας για το 2021 σε αριθμούς

Τα στατιστικά στοιχεία της ποιμαντικής διακονίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για το έτος 2021 έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσημος ιστότοπος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με αυτά, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τέλεσε 113 Ιερές Ακολουθίες, μεταξύ των οποίων δύο εγκαίνια και μία ακολουθία θυρανοιξίων ιερών ναών.

Μαζί με άλλους αρχιερείς, ο Μακαριώτατος τέλεσε μία χειροτονία εις Επίσκοπον ενώ χειροτόνησε επίσης έξι πρεσβύτερους και τρεις διακόνους.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος πραγματοποίησε έξι πρωτοβάθμιες επισκέψεις σε πέντε επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του έτους. Σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επισκέψεων και εκδηλώσεων για το 2021 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου πραγματοποιήθηκαν πέντε συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ των οποίων λήφθηκαν πλήθος αποφάσεων από μέλη της Συνόδου δι’ αλληλογραφίας. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδριάσεις του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και μία κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων