15/10/2019 15/10/2019 «Η πολυγαμία δεν είναι παραδεκτή από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς» δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών  Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κληθείς  να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου της Πνευματικής Διοίκησης Μουσουλμάνων της Ρωσίας, για νομιμοποίηση της πολυγαμίας στις περιοχές της χώρας όπου κυριαρχεί ο ισλαμικός πληθυσμός Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ υπογράμμισε...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 8:03

Η πολυγαμία είναι παραβίαση του Νόμου του Θεού

Διαδώστε:
Η πολυγαμία είναι παραβίαση του Νόμου του Θεού

«Η πολυγαμία δεν είναι παραδεκτή από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς» δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών  Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, κληθείς  να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου της Πνευματικής Διοίκησης Μουσουλμάνων της Ρωσίας, για νομιμοποίηση της πολυγαμίας στις περιοχές της χώρας όπου κυριαρχεί ο ισλαμικός πληθυσμός

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ υπογράμμισε η Ορθοδοξία στηρίζει τη μοναδικότητα της ένωσης στον γάμο, και θεωρεί   ότι, «ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, μιας ένωσης που δημιουργήθηκε από αγάπη για τον σκοπό της γέννησης και της ανατροφής των παιδιών».

“Η πολυγαμία αποτελεί, κατά την άποψή μας, παραβίαση του νόμου που έχει καθιερωθεί από το Θεό. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία ” τόνισε και πρόσθεσε ότι ο νόμος είναι ο ίδιος στο σύνολο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι μεμονωμένες περιφέρειες δεν μπορούν να υιοθετήσουν νομοθετικές πράξεις που θα έρχονταν σε αντίθεση με τη νομοθεσία ολόκληρου του κράτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων