30/10/2020 30/10/2020 «Η πρόληψη της άμβλωσης, στην ουσία, σώζει τις ζωές των παιδιών. Και είναι πολύ καλό που αυτό το θέμα έχει καταστεί προτεραιότητα σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο” δήλωσε η επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας της Μητρότητας του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας Μαρία Στουντενίκινα, σχολιάζοντας την πρόσφατη οδηγία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 12:13

“Η πρόληψη της άμβλωσης σώζει τις ζωές των παιδιών”

Διαδώστε:
“Η πρόληψη της άμβλωσης σώζει τις ζωές των παιδιών”

«Η πρόληψη της άμβλωσης, στην ουσία, σώζει τις ζωές των παιδιών. Και είναι πολύ καλό που αυτό το θέμα έχει καταστεί προτεραιότητα σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο” δήλωσε η επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας της Μητρότητας του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας Μαρία Στουντενίκινα, σχολιάζοντας την πρόσφατη οδηγία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την πρόληψη των αμβλώσεων:

“Πολύ λίγα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκπαιδεύουν ειδικούς στην παροχή συμβουλών πριν από την άμβλωση, δεν υπάρχουν αρκετοί ψυχολόγοι και συχνά ένας καλά δομημένος διάλογος με τη μητέρα είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη διάσωση της ζωής του μωρού. Σε γενικές γραμμές, είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειψη ενός ολοκληρωμένου συστήματος κρατικής στήριξης για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα” ανέφερε. Πρόσθεσε επίσης, ότι υπάρχουν ακόμα δυσκολίες στην αλληλεπίδραση γιατρών με έγκυες γυναίκες σε κλινικές προγεννητικού ελέγχου: “Είναι απαραίτητο να εγκριθούν οι κανόνες επικοινωνίας μεταξύ ενός γιατρού και μιας εγκύου γυναίκας. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η ψυχολογική πίεση προς τη γυναίκα να προχωρήσει σε άμβλωση», δήλωσε η Μαρία Στεντενικίνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων