13/07/2019 13/07/2019 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κάλεσε στο κήρυγμά, κατά τη Θεία Λειτουργία στον ναό του Οσίου Αλεξίου της Μόσχας στην περιοχή Βεσσνιακί την ημέρα του εορτασμού των Αγίων Πέτρου και Παύλου, τους πιστούς να προστατεύουν την Εκκλησία από κάθε μορφή επίθεσης. “Η Εκκλησία δεν δημιουργήθηκε μόνο για να ερχόμαστε στο ναό....
13 Ιουλίου, 2019 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 12:39

“Η προστασία της Εκκλησίας είναι και ευθύνη τω πιστών”

Διαδώστε:
“Η προστασία της Εκκλησίας είναι και ευθύνη τω πιστών”

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κάλεσε στο κήρυγμά, κατά τη Θεία Λειτουργία στον ναό του Οσίου Αλεξίου της Μόσχας στην περιοχή Βεσσνιακί την ημέρα του εορτασμού των Αγίων Πέτρου και Παύλου, τους πιστούς να προστατεύουν την Εκκλησία από κάθε μορφή επίθεσης.

“Η Εκκλησία δεν δημιουργήθηκε μόνο για να ερχόμαστε στο ναό. Δημιουργήθηκε για να ζούμε όλοι κάτω από την σκέπη και όποτε χρειαστεί να την προστατεύουμε. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η Εκκλησία δέχεται διάφορες επιθέσεις. Η προστασία της Εκκλησίας δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των Αρχιερέων και των Ιερέων, αλλά αποτελεί και υποχρέωση του κάθε πιστού” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Ως παράδειγμα προστασίας της Εκκλησίας έφερε τη συνέχεια τον βίο των Αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη της ανοικοδόμησης νέων ναών οι οποίοι μπορούν να γίνουν τα κάστρα της Ορθοδοξίας προς κάθε απειλεί ανέφερε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων