23/03/2019 23/03/2019 “Η Ρωσία τους προσεχείς μήνες θα παραδώσει στην UNESCO τα υλικά που συγκεντρώθηκαν στην Παλμύρα της Συρίας, για να αρχίσουν εργασίες για την αποκατάσταση της αρχαίας πόλης”, δήλωσε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σόϊγκου. Όπως συμπλήρωσε θα παραδώσουν το μοντέλο 3D, το οποίο έφτιαξαν οι Ρώσοι ειδικοί. Επίσης ο κ. Σόϊγκου υπενθύμισε ότι στην...
23 Μαρτίου, 2019 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 11:18

Η Ρωσία θα παραδώσει στην UNESCO το υλικό για την αποκατάσταση της Παλμύρας της Συρίας

Διαδώστε:
Η Ρωσία θα παραδώσει στην UNESCO το υλικό για την αποκατάσταση της Παλμύρας της Συρίας

“Η Ρωσία τους προσεχείς μήνες θα παραδώσει στην UNESCO τα υλικά που συγκεντρώθηκαν στην Παλμύρα της Συρίας, για να αρχίσουν εργασίες για την αποκατάσταση της αρχαίας πόλης”, δήλωσε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σόϊγκου. Όπως συμπλήρωσε θα παραδώσουν το μοντέλο 3D, το οποίο έφτιαξαν οι Ρώσοι ειδικοί. Επίσης ο κ. Σόϊγκου υπενθύμισε ότι στην UNESCO  δήλωσαν ότι υφίσταται ανάγκη περισυλλογής χρημάτων για την αποκατάσταση του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Όπως μάλιστα αναφέρει το πρακτορείο TASS, ο Υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία συνεχίζει τις εργασίες για την αποκατάσταση του μνημείου της αρχαιότητας.

Διευκρίνισε ακόμα ότι οι επιστήμονες ασχολούνται με το υλικό αρχείων. Όπως είπε ο Σόϊγκου, πρόσφατα βρέθηκαν φωτογραφίες της Παλμύρας του 1872, τις οποίες έβγαλαν οι πρώτοι Ρώσοι ταξιδιώτες που βρέθηκαν εκεί. Επίσης, προανήγγειλε την έκδοση ενός λευκώματος με φωτογραφίες, όπου θα συμπεριληφθούν στιγμιότυπα της Παλμύρας “χτες και σήμερα”. Όλο το υλικό θα παραδοθεί στην UNESCO στο προσεχές διάστημα για να είναι σε θέση οι ειδικοί να εκτιμήσουν το μέγεθος εργασιών της αποκατάστασης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων