05/04/2021 05/04/2021 “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θεωρεί τις ψηφιακές τεχνολογίες κάτι το αμαρτωλό, ωστόσο κρίνει απαράδεκτη τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών για τον έλεγχο της ανθρώπινης ζωής εκ μέρους οποιουδήποτε φορέα , είτε πρόκειται για το κράτος, είτε για εμπορικές ή μη εμπορικές οργανώσεις”. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος των σχέσεων της Εκκλησίας με την...
05 Απριλίου, 2021 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 8:53

Η Ρωσική Εκκλησία δεν αρνείται τις νέες τεχνολογίες

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία δεν αρνείται τις νέες τεχνολογίες

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θεωρεί τις ψηφιακές τεχνολογίες κάτι το αμαρτωλό, ωστόσο κρίνει απαράδεκτη τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών για τον έλεγχο της ανθρώπινης ζωής εκ μέρους οποιουδήποτε φορέα , είτε πρόκειται για το κράτος, είτε για εμπορικές ή μη εμπορικές οργανώσεις”.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος των σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκοΐντα, κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται από πιστούς αναφορικά με την ψηφιακή μεταρρύθμιση που προωθείται στην Ρωσία. Τόνισε μάλιστα, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ρωσική κυβέρνηση, αναφορικά με θέματα που αφορούν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Το κράτος ακούει τη φωνή της Εκκλησίας και των πιστών, και είναι έτοιμο για ανταπόκριση» υπογράμμισε ο κ.Λεγκόιντα, προσθέτοντας ότι με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ.Κυρίλλου, το αρμόδιο Συνοδικό Τμήμα διεξάγει απευθείας με την κυβέρνηση για το θέμα της εφαρμογής των νέων τενχολογιών στην καθημερινότητα.
“Κατανοούμε τις ανησυχίες αρκετών πιστών, οι οποίοι επιθυμούν να διαφυλάξουν την παραδοσιακή μορφή αλληλεπιδράσεως με το κράτος και να έχουν τη δυνατότητα να μην εξαρτώνται από τις νέες τεχνολογίες», τόνισε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.
Διευκρίνισε επίσης ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος δέχεται εκκλήσεις πιστών, οι οποίοι ανησυχούν εξαιτίας της καθιερώσεως νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων