26/11/2019 26/11/2019 Την στήριξή της στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στη Μόσχα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία, δηλώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. «Θεωρούμε ότι η οργάνωση εκδηλώσεων αναφορικά με το νομοσχέδιο για την οικογένεια και την ενδοοικογενειακή βία είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί,» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax,...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 7:58

Η Ρωσική Εκκλησία για την ενδοοικογενειακή βία

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για την ενδοοικογενειακή βία

Την στήριξή της στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στη Μόσχα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία, δηλώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

«Θεωρούμε ότι η οργάνωση εκδηλώσεων αναφορικά με το νομοσχέδιο για την οικογένεια και την ενδοοικογενειακή βία είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί,» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Σχέσεων Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ κ. Βακτάνγκ Κιπσίντζε

«Το Ορθόδοξο κοινό δεν έχει ψευδαισθήσεις για την ύπαρξη ενδοοικογενειακής βίας» υπογράμμισε , προσθέτοντας ωστόσο ότι κάποια από τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο που συζητείται δημιουργούν πολλές αμφιβολίες.

Ο κ. Κιπσίντζε αναφέρθηκε στην «δυτική εμπειρία για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας» υπογραμμίζοντας ότι  «υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτής της εμπειρίας και το κατά πόσον αποτρέπει πραγματικά την ενδοοικογενειακή βία».

«Ως εκ τούτου, η Ρωσική Εκκλησία εργάζεται με την υπόθεση ότι μια συνολική λύση στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας απαιτεί ευρεία δημόσια συζήτηση και σεβασμό στις αξίες της παραδοσιακής ρωσικής οικογένειας και “, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων