25/09/2020 25/09/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει την πρωτοβουλία φιλανθρωπικής οργάνωσης να τοποθετηθούν στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις μνημεία αφιερωμένα στις εγκύους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η μητρότητα  και αμβλυνθεί το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η επικεφαλής του φιλανθρωπικού προγράμματος βοήθειας στις εγκύους  “Σώσε τη ζωή” Εκατερίνα Μάρκοβα, κατέθεσε πρόταση στις αρχές...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 11:41

Η Ρωσική Εκκλησία για την ενίσχυση της μητρότητας

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για την ενίσχυση της μητρότητας

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει την πρωτοβουλία φιλανθρωπικής οργάνωσης να τοποθετηθούν στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις μνημεία αφιερωμένα στις εγκύους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η μητρότητα  και αμβλυνθεί το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η επικεφαλής του φιλανθρωπικού προγράμματος βοήθειας στις εγκύους  “Σώσε τη ζωή” Εκατερίνα Μάρκοβα, κατέθεσε πρόταση στις αρχές της πρωτεύουσας να δημιουργηθεί στη Μόσχα Μνημείο για την Έγκυο Γυναίκα. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής τονίζουν ότι το πρόβλημα υπογεννητικότητας στη Ρωσία οξύνεται, εξαιτίας της κρίσης του θεσμού της οικογένειας.

Στην πρόταση τονίζεται ότι η δημιουργία του μνημείου θα συμβάλει στην διαμόρφωση θετικής εικόνας της εγκυμοσύνης και της γέννας.

“Μνημεία αυτού του είδους χρειάζονται σε κάθε πόλη. Υπάρχει έλλειψη της κοινωνικής διαφήμισης προς στήριξη του θεσμού της οικογένειας”, δήλωσε την Πέμπτη η προϊσταμένη του τομέα πρόληψης των αμβλώσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μαρίνα Στουντενίκινα. “Τα μέτρα κοινωνικής στήριξης και τα μέτρα για διατήρηση της θετικής αντίληψης για τη γέννα στην κοινωνία πρέπει να συμβαδίζουν, και έτσι θα επιλύονται αποτελεσματικά τα δημογραφικά προβλήματα”, τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων