06/03/2020 06/03/2020 Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Χριστιανοί να εορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου περιγράφει σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Πρωθιερέας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μαξίμ Περβοζβάνσκι, καλώντας τους πιστούς να μην διακόψουν την νηστεία. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει ξεκάθαρη θέση για τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, τόνισε...
06 Μαρτίου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 9:13

Η Ρωσική Εκκλησία για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για την Ημέρα της Γυναίκας

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Χριστιανοί να εορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου περιγράφει σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Πρωθιερέας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μαξίμ Περβοζβάνσκι, καλώντας τους πιστούς να μην διακόψουν την νηστεία.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει ξεκάθαρη θέση για τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, τόνισε ο Ιερέας, προσθέτοντας πάντως ότι αρκετοί Κληρικοί δεν επικρίνουν την ημέρα αυτή λόγω της φεμινιστικής προέλευσής της.

“Αιτία προέλευσης αυτής της εορτής είναι ένα αμφισβητήσιμο γεγονός από την άποψη της Εκκλησίας. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε μια κανονική, καλή και οικογενειακή γιορτή. Αρκετοί ορθόδοξοι εορτάζουν αυτή την ημέρα και συγχαίρουν τις γυναίκες”, εξήγησε ο ιερέας.
Άλλο ένα πρόβλημα της εορτής είναι ότι συμπίπτει με την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, οπότε υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στο φαγητό και στην συμπεριφορά.
“Για τον ορθόδοξο χριστιανό καμία γιορτή δεν είναι αιτία να παραβαίνουμε την νηστεία”, υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων