07/02/2020 07/02/2020 Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για κύκλωμα επιτηδείων που εκμεταλλεύονται την εξάπλωση του κορωνοϊού εξέδωσε η Μητρόπολη του Σμολένσκ, του Πατριαρχείου της Μόσχας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πρόταση να «αγιάζονται» τα φυλακτά και οι ιατρικές μάσκες για καλύτερη προστασία από τον κορωναϊό είναι απάτη και συνιστά βλασφημία. Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρουσιαστεί αναρτήσεις στο διαδίκτυο...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2020 - 8:21

Η Ρωσική Εκκλησία για τις “αγιασμένες” ιατρικές μάσκες

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για τις “αγιασμένες” ιατρικές μάσκες

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για κύκλωμα επιτηδείων που εκμεταλλεύονται την εξάπλωση του κορωνοϊού εξέδωσε η Μητρόπολη του Σμολένσκ, του Πατριαρχείου της Μόσχας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πρόταση να «αγιάζονται» τα φυλακτά και οι ιατρικές μάσκες για καλύτερη προστασία από τον κορωναϊό είναι απάτη και συνιστά βλασφημία.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρουσιαστεί αναρτήσεις στο διαδίκτυο στις οποίες διατίθενται, με το αζημίωτο βέβαια, αγιασμένες ιατρικές μάσκες και ειδικά φυλακτά που “παρέχουν καλύτερη προστασία από τον ιό, ακόμα και θεραπεία”
Εν τω μεταξύ, το Πατριαρχείο Μόσχας χαιρέτισε τις συντονισμένες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης για άμεσο επαναπατρισμό των Ρώσων που ζουν στην Κίνα, λόγω του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι η Εκκλησία από την πλευρά της προσεύχεται για την θεραπεία των ασθενών.
“Ο επαναπατρισμός των συμπατριωτών μας από την κινεζική επαρχία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, οι συμπολίτες δεν εγκαταλείφθηκαν. Ευχαριστώ τον Θεό ότι κανένας από αυτούς δεν είχε προσβληθεί από τον ιό”, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας αρμόδιου για τη σχέση της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.
Ο κ. Λεγκόιντα σημείωσε ότι στον σύγχρονο κόσμο υπάρχουν συχνά καταστάσεις όπου μόνο ένα κράτος με τους κατάλληλους πόρους μπορεί να φροντίσει τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο.
“Είναι καλό να μην υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, αλλά εάν προκύψουν, είναι ωραίο να βλέπει κανείς συντονισμένες και άμεσες ενέργειες” υπογράμμισε και υπενθύμισε τα λόγια του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι προσεύχεται για τους ασθενείς.
Την ίδια ώρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων