10/01/2020 10/01/2020 Εντός του επομένου χρονικού διαστήματος αναμένεται να ξεκινήσει στη Ρωσία η εκπόνηση του προγράμματος για την πάταξη του αλκοολισμού σε μαθητές και νέους. Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας της χώρας. Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ εβδομάδων αποφασίστηκε να εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στα σχολεία σε...
10 Ιανουαρίου, 2020 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2020 - 7:51

Η ρωσική εκκλησία για το αλκοόλ στους νέους

Διαδώστε:
Η ρωσική εκκλησία για το αλκοόλ στους νέους

Εντός του επομένου χρονικού διαστήματος αναμένεται να ξεκινήσει στη Ρωσία η εκπόνηση του προγράμματος για την πάταξη του αλκοολισμού σε μαθητές και νέους.
Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας της χώρας.
Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ εβδομάδων αποφασίστηκε να εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στα σχολεία σε μια προσπάθεια να μετριαστεί το τραγικό φαινόμενο, όλο και πιο νέοι άνθρωποι να εθίζονται στο αλκοόλ στη Ρωσία.
Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μια ομάδα ειδικών, με τη συμμετοχή κληρικών, κυβερνητικών αξιωματούχων και ειδικών επιστημόνων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα ενταχθούν ειδικά μαθήματα και ενημερώσεις στα σχολεία.

Η Εκκλησία και το Δημόσιο Συμβούλιο για την Προστασία από την Απειλή του Αλκοόλ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, στις 31 Μαρτίου 2009, για το συντονισμό εκκλησιαστικών και λαϊκών
Σήμερα, με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσία, υλοποιούνται περίπου 600 πρωτοβουλίες και προγράμματα που βοηθούν τους ανθρώπους που εξαρτώνται από το αλκοόλ και τους συγγενείς τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων