24/08/2019 24/08/2019 Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην Ρωσία είχε την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ο Βάλερι Ντορόνκιν, επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Μόσχας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ιερείς, υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών, ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της...
24 Αυγούστου, 2019 - 11:14

Η Ρωσική Εκκλησία για τον αλκοολισμό στις φυλακές

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για τον αλκοολισμό στις φυλακές

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην Ρωσία είχε την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ο Βάλερι Ντορόνκιν, επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ιερείς, υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών, ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της απεξάρτησης από το αλκοόλ.

“Στα σωφρονιστικά ιδρύματα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απεξαρτηθούν οι άνθρωποι από το αλκοόλ και άλλες ουσίες”, τόνισε ο κ. Ντορόνκι και πρόσθεσε: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηριχθούν έργα και προγράμματα για την απεξάρτηση των τροφίμων των φυλακών σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας. Είναι επίσης απαραίτητο το σωφρονιστικό ίδρυμα να συνεργάζεται με άλλους φορείς ώστε κάποιος μετά την αποφυλάκισή του να μπορεί να συνεχίσει το πρόγραμμα απεξάρτηση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω οργάνωση και συνεργασία των κρατικών, θρησκευτικών και δημόσιων υπηρεσιών στον τομέα αυτό.

Σήμερα, στη Ρωσία υπάρχουν πάνω από 500 ορθόδοξες οργανώσεις που βοηθούν τους εθισμένους στο αλκοόλ και τους συγγενείς τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων