10/09/2019 10/09/2019 Στο μεγάλο πρόβλημα του αλκοολισμού από τις νεαρές ηλικίες αλλά και άλλων εξαρτήσεων αναφέρεται σε άρθρο του, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους ο Βαλερί Ντορόνκιν, Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας “Πολλά πράγματα γίνονται στη Ρωσία για την πρόληψη του αλκοολισμού και...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:52

Η Ρωσική Εκκλησία για τον αλκοολισμό στους νέους

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για τον αλκοολισμό στους νέους

Στο μεγάλο πρόβλημα του αλκοολισμού από τις νεαρές ηλικίες αλλά και άλλων εξαρτήσεων αναφέρεται σε άρθρο του, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους ο Βαλερί Ντορόνκιν, Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας

“Πολλά πράγματα γίνονται στη Ρωσία για την πρόληψη του αλκοολισμού και άλλων εθισμών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Φαίνεται ότι όλοι γνωρίζουν ήδη τα πάντα για τους κινδύνους του αλκοόλ και των ναρκωτικών. Όμως η κατάσταση είναι τέτοια που οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ουσίες απευθείας στην τάξη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η δοκιμή τσιγάρων στη Ρωσία ξεκινάει στην ηλικία των 13-14 ετών, αλκοόλ και ναρκωτικά σε ηλικία 15-16 ετών” γράφει και συνεχίζει:

“Εξετάζω την κατάσταση, αφενός, ως ειδικός, αφετέρου, ως γονέας μαθητών. Και καταλαβαίνω ότι αυτό το τρίπτυχο παιδί-γονέας-σχολείο δεν αλληλεπιδρά πάντα αποτελεσματικά. Δεν αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την κατάρτιση της προσωπικότητας. Η επικοινωνία σε αυτό το τρίγωνο γίνεται όλο και περισσότερο παρόμοια με την επικοινωνία των γραφειοκρατικών οργανώσεων μεταξύ τους. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ατελείωτες υποθέσεις, ανησυχίες και προβλήματα”.

“Τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στο σχολείο συχνά αποσιωπούνται, κανείς δεν θέλει δημοσιότητα”.

“Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ. Η θνησιμότητα από το οινόπνευμα συνεχίζει επίσης να αυξάνεται. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε τη στάση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των ίδιων των μαθητών”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων