02/03/2020 02/03/2020 Τις δηλώσεις του ο εκπροσώπου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Τάρικ Γιαζαρέβιτς ότι ο κορωνοϊος μπορεί να παραμένει στην επιφάνεια των ιερών εικόνων μερικές μέρες, κι ως εκ τούτου δεν πρέπει να τις φιλάμε, σχολίασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όπως γράφει το blagovest-info.ru ο εκκλησιαστικός δημοσιογράφος, ιερομοναχός Μακάριος στη συνέντευξη που έδωσε, εξήγησε ότι αυτή η παράδοση...
02 Μαρτίου, 2020 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 15:10

Η Ρωσική Εκκλησία για τον ασπασμό των εικόνων

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για τον ασπασμό των εικόνων

Τις δηλώσεις του ο εκπροσώπου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Τάρικ Γιαζαρέβιτς ότι ο κορωνοϊος μπορεί να παραμένει στην επιφάνεια των ιερών εικόνων μερικές μέρες, κι ως εκ τούτου δεν πρέπει να τις φιλάμε, σχολίασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όπως γράφει το blagovest-info.ru ο εκκλησιαστικός δημοσιογράφος, ιερομοναχός Μακάριος στη συνέντευξη που έδωσε, εξήγησε ότι αυτή η παράδοση δεν έχει σχέση με το εκκλησιαστικό μυστήριο: «Ο ασπασμός των εικόνων είναι μια παράδοση, η οποία μπορεί και να μην γίνεται. Όσοι προσπαθούν να συνδυάσουν τον ασπασμό των εικόνων με την Θεία Ευχαριστία, το κάνουν από άγνοια ή με την κακή βούληση. Ο ασπασμός των εικόνων δεν έχει καμία σχέση με το μυστήριο, είναι μια συναισθηματική παράδοση που έχει συναισθηματική φόρτιση. Φιλούμε ο ένας τον άλλον  από χαρά ή από άλλα συναισθήματα, έτσι ούτε ο ασπασμός των εικόνων, ούτε το φιλί, ούτε η χειραψία δεν έχουν σχέση με την Θεία Ευχαριστία που είναι το κεντρικό μυστήριο της χριστιανικής ζωής».

Ο π. Μακάριος τόνισε ότι τέτοιου είδους πράξεις μπορούν να αντικατασταθούν ή να ακυρωθούν για αποτροπή της διάδοσης της ασθένειας και του ιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων