08/08/2019 08/08/2019 Ο Επικεφαλής της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκκλησιαστική τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση, π. Λεονίντ Καλινίν λέει ότι το Πατριαρχείο δεν ενέκρινε το σχέδιο της λεγόμενης «φουτουριστικής» Εκκλησίας του Ιγνάτιου του Θεοφόρου στη Μόσχα. “Το έργο δεν έχει συζητηθεί ποτέ και δεν είναι το θέμα της ποιότητάς του, αλλά του...
08 Αυγούστου, 2019 - 10:33

Η Ρωσική Εκκλησία για τον φουτουριστικό ναό στη Μόσχα

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για τον φουτουριστικό ναό στη Μόσχα

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκκλησιαστική τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση, π. Λεονίντ Καλινίν λέει ότι το Πατριαρχείο δεν ενέκρινε το σχέδιο της λεγόμενης «φουτουριστικής» Εκκλησίας του Ιγνάτιου του Θεοφόρου στη Μόσχα.
“Το έργο δεν έχει συζητηθεί ποτέ και δεν είναι το θέμα της ποιότητάς του, αλλά του παρασκηνιακού τρόπου με τον οποίο λήφθηκε η απόφαση. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός . Αρχίζουν να κοροϊδεύουν στην εκκλησία », ανέφερε ο Ιερέας.

Το έργο της εκκλησίας που κέρδισε στο διεθνή διαγωνισμό Faith and Form χαρακτηρίζεται από απλές φόρμες και έλλειψη βασικών για την εκκλησία στοιχείων διακόσμησης. Οι δημιουργοί του έργου λένε ότι εμπνεύστηκαν από την Εκκλησία Μεταμόρφωσης του 14ου αιώνα στο Veliki Novgorod.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Echo Moskvy, ο πατέρας Λεονίντ δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το σχέδιο. “Το έργο δεν έχει περάσει από την Επιτροπή της Μόσχας για την Αρχιτεκτονική και την Εκκλησιαστική Τέχνη. Βεβαίως, εμπειρογνώμονες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα έχουν μια σειρά ερωτήσεων, και οι σχεδιαστές και οι χορηγοί θα πρέπει να απαντήσουν”, ανέφερε ο ιερέας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σημείωσε ότι “η Εκκλησία είναι ανοιχτή για όλα τα νέα.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων