06/02/2020 06/02/2020 Η εμπειρία ορισμένων χωρών στο συνταγματικό ορισμό του γάμου ως ένωση ανδρών και γυναικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη παρόμοιων τροποποιήσεων στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. “Στη συζήτηση για την εισαγωγή...
06 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:43

Η Ρωσική Εκκλησία για τον ορισμό του “γάμου”

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία για τον ορισμό του “γάμου”

Η εμπειρία ορισμένων χωρών στο συνταγματικό ορισμό του γάμου ως ένωση ανδρών και γυναικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη παρόμοιων τροποποιήσεων στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας, για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

“Στη συζήτηση για την εισαγωγή στο Σύνταγμα της Ρωσίας του ορισμού του γάμου ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, η ευρωπαϊκή εμπειρία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εφαρμοστεί στη ρωσική πραγματικότητα” τονίζει ο κ. Λεγκόιντα, αναφερόμενος στο πρα΄δειγμα του ιρλανδικού Συντάγματος.

Σημείωσε επίσης ότι ο βασικός νόμος αυτής της χώρας “υποχρεώνει το κράτος να καταβάλλει προσπάθειες για να μην εξαναγκάζονται οι μητέρες να εργάζονται εις βάρος των οικιακών καθηκόντων τους και επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτό, το κράτος αναλαμβάνει να προστατεύσει με ιδιαίτερη φροντίδα τον γάμο στον οποίο βασίζεται η οικογένεια.
Νωρίτερα, ο κ. Λεγκόιντα υποστήριξε την πρόταση ότι στο Σύνταγμα ο γάμος πρέπει να ορίζεται ως ένωση ανδρών και γυναικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων