15/12/2020 15/12/2020 Με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας συζητήσεις με θέμα “Αλλαγές στη νομοθεσία και προβλήματα του αναπαραγωγικού τουρισμού” . Ο όρος “αναπαραγωγικός τουρισμός” ερμηνεύει το υποσύνολο εκείνο του ιατρικού τουρισμού που απευθύνεται στην εκπλήρωση της γονιμοποίησης με ιατρική υποβοήθηση (δηλαδή με τεχνητές μεθόδους), σε χώρα άλλη από εκείνη...
15 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2020 - 8:03

Η Ρωσική Εκκλησία και ο αναπαραγωγικός τουρισμός

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία και ο αναπαραγωγικός τουρισμός
Με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας συζητήσεις με θέμα “Αλλαγές στη νομοθεσία και προβλήματα του αναπαραγωγικού τουρισμού” .
Ο όρος “αναπαραγωγικός τουρισμός” ερμηνεύει το υποσύνολο εκείνο του ιατρικού τουρισμού που απευθύνεται στην εκπλήρωση της γονιμοποίησης με ιατρική υποβοήθηση (δηλαδή με τεχνητές μεθόδους), σε χώρα άλλη από εκείνη της καταγωγής των πιθανών γονέων.
Στις εισηγήσεις συμμετείχαν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της νομοθεσίας και της νομολογίας, της δημογραφίας και της κοινωνιολογίας, εκπρόσωποι θρησκειών, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και πολίτες που σχετίζονται με τον τομέα της παρένθετης μητρότητας.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας για Θέματα Οικογένειας και Προστασίας της Μητρότητας και της Παιδικής, π. Φεντόρ Λουκιάνοφ και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Β. Κιπσίντζε.
Ο π. Φεντόρ Θεόδωρος παρουσίασε τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα αυτό και μετέφερε δήλωση της Πατριαρχικής Επιτροπής. Η δήλωση, αναφέρει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών έχει επανειλημμένα υπενθυμίσει ότι η υποκατάστατη μητρότητα έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο και καταστρέφει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αξία των ανθρώπινων σχέσεων.
Η Πατριαρχική Επιτροπή για την Προστασία της Οικογένειας, της Μητρότητας και της Παιδικής Παιδείας θεωρεί απαραίτητο να εξεταστεί το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης της παρένθετης μητρότητας στη Ρωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων