26/02/2021 26/02/2021 Έντονη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη Ρωσία με αφορμή ένα διαδικτυακό συνέδριο με θέμα “Εκκλησία και πολεμικές τέχνες” αλλά και την προβολή μίας σειράς ντοκιμαντέρ για τα “πνευματικά επιτεύγματα του αθλητισμού” που θα κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Κληθείς να σχολιάσει την άποψη που έχει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ....
26 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2021 - 8:20

Η Ρωσική Εκκλησία και οι Πολεμικές Τέχνες

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία και οι Πολεμικές Τέχνες

Έντονη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη Ρωσία με αφορμή ένα διαδικτυακό συνέδριο με θέμα “Εκκλησία και πολεμικές τέχνες” αλλά και την προβολή μίας σειράς ντοκιμαντέρ για τα “πνευματικά επιτεύγματα του αθλητισμού” που θα κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη που έχει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος αναφορικά με τις πολεμικές τέχνες, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνίας και τα ΜΜΕ Βλαντιμίρ Λεγκόιντα απάντησε: “Είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον ίδιο” υπενθυμίζοντας πάντως ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης συμμετείχε άμεσα στην προετοιμασία της έκδοσης “Η αιώνια μάχη” η οποία αγγίζει το θέμα των πολεμικών τεχνών.
«Γνωρίζω επίσης ότι ο Πατριάρχης συναντάται με πολλούς αθλητές και γίνονται τακτικές προσευχές με την Ολυμπιακή ομάδα. (…) Επίσης είναι ο ίδιος σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Όλα αυτά, μαζί, είναι η απάντηση στην ερώτησή σας”, είπε ο Λεγκόιντα.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Φυσικού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Μητροφάνης δίνοντας μια άλλη διάσταση:
“Τα μαθήματα πολεμικών τεχνών είναι επικίνδυνα για τους μη Χριστιανούς”.
“Πρέπει να καταλάβουμε ότι, εάν ένα άτομο δεν είναι οπλισμένο με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη, τότε απλώς δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες. Είναι επιβλαβές για την ψυχή του”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μητρόφανης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων