24/01/2020 24/01/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει την πρόταση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενιαίου αρχείου με έγγραφα, αφιερωμένα στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και θα συμβάλλει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος  Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Κατηχήσεως, Μητροπολίτης Ροστόφ και Νοβοτσερκάσκ κ. Μερκούριος. “Εκτιμούμε πολύ θετικά...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 12:41

Η Ρωσική Εκκλησία και το Αρχείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία και το Αρχείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει την πρόταση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενιαίου αρχείου με έγγραφα, αφιερωμένα στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και θα συμβάλλει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος  Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Κατηχήσεως, Μητροπολίτης Ροστόφ και Νοβοτσερκάσκ κ. Μερκούριος.

“Εκτιμούμε πολύ θετικά αυτή την ιδέα, να συμβάλει η Ρωσική Εκκλησία στην δημιουργία τούτου του αρχείου. Όλη η ζωή της Εκκλησίας είναι συνυφασμένη με τα γεγονότα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, είναι οι ναοί που καταστράφηκαν, είναι ο ρόλος των ιερέων στην προστασία της Πατρίδας”, είπε.

Ο Μητροπολίτης κ. Μερκούριος τόνισε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου αρχείου θα βοηθήσει τους ανθρώπους της σημερινής γενιάς να αντιληφθούν τι ιστορική κληρονομιά απέκτησαν. “Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος σε μία συνέντευξή του είπε ότι ο σοβιετικός λαός μπήκε στον πόλεμο ως ένας λαός και βγήκε αλλιώτικος. Μου φαίνεται ότι σε αυτό το αρχείο πρέπει μέσω των εγγράφων, των γεγονότων, των ιστοριών και διηγήσεων να δείξουμε πώς άλλαξε ο λαός μας για να καταλάβουμε τι κληρονομήσαμε”, πρόσθεσε ο Ιεράρχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων