09/04/2019 09/04/2019 Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου. Σύμφωνα με τον απολογισμό της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής το έργο της για το 2018 συνοψίζεται ως εξής: Το 2018, η Εκκλησία άνοιξε 6...
09 Απριλίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2019 - 8:29

Η Ρωσική Εκκλησία κοντά στον συνάνθρωπο

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία κοντά στον συνάνθρωπο

Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής το έργο της για το 2018 συνοψίζεται ως εξής:

Το 2018, η Εκκλησία άνοιξε 6 νέους ξενώνες για μητέρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αντίστοιχων κέντρων σε 59.
Εννέα Μητροπόλεις σε 11 πόλεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Συνολικά, 86 πόλεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα Save Life, 160 επαγγελματίες εργάζονται σε 122 ιατρικά ιδρύματα. Από το 2015, έχουν αποτραπεί δεκάδες χιλιάδες αμβλώσεις, “σώζωντας” πάνω από 10.000 παιδιά.

Το 2018 άνοιξαν 35 νέα κέντρα εκκλησιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας, που διανέμουν ήδη πρώτης ανάγκης. Τα περισσότερα από τα νέα κέντρα βρίσκονται σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Στη Ρωσία, υπάρχουν περισσότεροι από 90 καταφύγια για τους άστεγους. Πέρυσι, άνοιξε ένα πρότυπο καταφύγιο στη Μόσχα που χωρά 70 άτομα. Στις αρχές Φεβρουαρίου, 183 άτομα είχαν περάσει από το συγκεκριμένο καταφύγιο και 95 από αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

11 επισκοπές ξεκίνησαν μια νέα συμβουλευτική υπηρεσία για τοξικομανείς.

Το 2018 ιδρύθηκαν 5 νέες εκκλησιαστικές κοινότητες, όπου βοηθούν τους κωφούς. Σήμερα, σε 71 Ορθόδοξες Εκκλησίες σε 45 Μητροπόλεις υπάρχουν αντίστοιχαν προγράμματα και τελούνται λειτουργίες για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη δημιουργία ενός προσβάσιμου περιβάλλοντος στους ναούς . Το 2018, το Τμήμα της Φιλανθρωπικής Εκκλησίας δημοσίευσε ένα εγχειρίδιο για τη δημιουργία ενός προσβάσιμου περιβάλλοντος.

Στο έργο της εκκλησίας εντάσσονται επίσης, εξοπλισμός νοσοκομείων, εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα, κατηχήσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες, κέντρα φροτνίδας παιδιών, αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων