17/06/2020 18/06/2020 Ο Επίσκοπος Ζελενογράντ κ. Σάββας, αναπληρωτής διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου, θεωρεί ότι η άποψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αλλάξει. “Ένα από τα βασικότερα, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ότι κατά την διαδικασία γονιμοποιούνται και στη συνέχεια καταστρέφονταν τα περιττά έμβρυα. Στην αντίληψη της Εκκλησίας αυτό είναι...
17 Ιουνίου, 2020 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 0:06

Η Ρωσική Εκκλησία μπορεί να αναθεωρήσει για την εξωσωματική

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία μπορεί να αναθεωρήσει για την εξωσωματική

Ο Επίσκοπος Ζελενογράντ κ. Σάββας, αναπληρωτής διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου, θεωρεί ότι η άποψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αλλάξει.

“Ένα από τα βασικότερα, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ότι κατά την διαδικασία γονιμοποιούνται και στη συνέχεια καταστρέφονταν τα περιττά έμβρυα. Στην αντίληψη της Εκκλησίας αυτό είναι απαράδεκτο. Εφόσον σήμερα, όπως αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν τεχνογνωσίες που αποτρέπουν αυτή την κατάσταση, το θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να αναθεωρηθεί. Η Εκκλησία το συζητάει και επεξεργάζεται κάποια καινούργια κείμενα σχετικά με το θέμα”, είπε.

Κατά την άποψή του η Ρωσική Εκκλησία μπορεί να ετοιμάσει μια τροποποίηση των «Αρχών της κοινωνικής ιδεολογίας» του 2000, όπου παρατίθεται η άποψη σχετικά με διάφορα θέματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και με την βιοηθική.

Ταυτόχρονα ο Επίσκοπος Σάββας τόνισε ότι μερικές διατάξεις, όπως π.χ. η ευθανασία, παραμένουν άκρως απαράδεκτες και η Εκκλησία πάντα θα τις εκτιμά αρνητικώς.

Απόδοση από τα ρωσικά για το Πρακτορείο Ορθοδοξία: Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων