02/02/2020 02/02/2020 “Δε θέλουμε το αποτέλεσμα της ανάμειξης της Ουκρανίας στα εκκλησιαστικά ζητήματα να επαναληφθεί στο Μαυροβούνιο”, είναι ουσιαστικά η θέση-παρέμβαση της Ρωσικής Εκκλησίας δι’ αξιωματούχου της. Η ανάμειξη της κυβέρνησης στα εκκλησιαστικά ζητήματα στο Μαυροβούνιο μπορεί να έχει επιπτώσεις, παρόμοιες με εκείνες που προκάλεσε η ανάμειξη του τέως προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο στην εκκλησιαστική διένεξη...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 15:21

Η Ρωσική Εκκλησία παίρνει θέση για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία παίρνει θέση για το Μαυροβούνιο
“Δε θέλουμε το αποτέλεσμα της ανάμειξης της Ουκρανίας στα εκκλησιαστικά ζητήματα να επαναληφθεί στο Μαυροβούνιο”, είναι ουσιαστικά η θέση-παρέμβαση της Ρωσικής Εκκλησίας δι’ αξιωματούχου της.
Η ανάμειξη της κυβέρνησης στα εκκλησιαστικά ζητήματα στο Μαυροβούνιο μπορεί να έχει επιπτώσεις, παρόμοιες με εκείνες που προκάλεσε η ανάμειξη του τέως προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο στην εκκλησιαστική διένεξη στην Ουκρανία. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στο πρόγραμμα «Εκκλησία και κόσμος».
“Είδαμε που οδήγησε η ανάμειξη του κυρίου Ποροσένκο στα εκκλησιαστικά ζητήματα στην Ουκρανία και δε θα επιθυμούσαμε να συμβούν παρόμοια πράγματα στο Μαυροβούνιο. Στο νόμο περί θρησκευτικών ελευθεριών επίσης λέγεται ότι κάποιο όργανο της εξουσίας θα αποφασίσει σε ποιον θα ανήκουν αυτοί οι ναοί και μοναστήρια και μέχρι τότε θα παραμείνουνσ στην ιδιοκτησία της κοινότητας, στην οποία ανήκουν τώρα. Τι θα γίνει όμως μετά την απόφαση του κρατικού οργάνου, δεν λέγεται στο νόμο. Αυτό το γεγονός προκάλεσε υποψίες και ανησυχίες της ορθόδοξης κοινότητας στο Μαυροβούνιο. Το ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο σε διάφορες πόλεις, πιστοποιεί ότι ο ορθόδοξος πολιτισμός του Μαυροβουνίου δεν στηρίζει το σχέδιο που ανακοινώθηκε”, είπε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ.κ. Ιλαρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων