21/02/2020 21/02/2020 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει πλήρως τη Σερβική Εκκλησία στον αγώνα της να διατηρήσει τα ιερά της στο Μαυροβούνιο, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Και πρόσθεσε ότι η αγανάκτηση του Ορθοδόξου λαού είναι κατανοητή. «Πρώτα απ ‘όλα, εξ ονόματος του Πατριάρχη Μόσχας και...
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 15:30

Η Ρωσική Εκκλησία προειδοποιεί το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία προειδοποιεί το Μαυροβούνιο

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει πλήρως τη Σερβική Εκκλησία στον αγώνα της να διατηρήσει τα ιερά της στο Μαυροβούνιο, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Και πρόσθεσε ότι η αγανάκτηση του Ορθοδόξου λαού είναι κατανοητή.

«Πρώτα απ ‘όλα, εξ ονόματος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και εκ μέρους του συνόλου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη και άνευ όρων υποστήριξη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον αγώνα της για τα ιερά της στο Μαυροβούνιο», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σε συνέντευξή του στο Βελιγράδι στην εφημερίδα “Evening News”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος που εγκρίθηκε πρόσφατα στο Μαυροβούνιο, ανοίγει “έναν πολύ ευρύ χώρο για την αυθαιρεσία των κοσμικών αξιωματούχων”.

“Σύμφωνα με τον νόμο η εκκλησιαστική περιουσία που χτίστηκε πριν από το 1918, θα πρέπει να περάσει στον έλεγχο του κράτους” τόνισε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να προειδοποιήσω τις αρχές του Μαυροβουνίου ότι δεν μπορεί να στρέφεται εναντίον του λαού της. Κανείς δεν θα σε συγχωρήσει για αυτό».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων