22/03/2023 22/03/2023 Από τον Μάρτιο του 2022, το Πατριαρχείο Μόσχας έχει συγκεντρώσει, αγοράσει και δωρίσει περισσότερους από 2.850 τόνους βοήθειας σε πρόσφυγες και αμάχους στη εμπόλεμη ζώνη των συγκρούσεων. Στην Επισκοπή Serdobsky της Μητρόπολης Penza, έχει ξεκινήσει εκστρατεία «Δώσε χαρά για το Πάσχα». Ήδη συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία θα διατεθούν για να αγοραστούν δώρα για παιδιά πρόσφυγες....
22 Μαρτίου, 2023 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 21:54

Η Ρωσική Εκκλησία προσέφερε πάνω από 2.850 τόνους βοήθειας σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία προσέφερε πάνω από 2.850 τόνους βοήθειας σε πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους

Από τον Μάρτιο του 2022, το Πατριαρχείο Μόσχας έχει συγκεντρώσει, αγοράσει και δωρίσει περισσότερους από 2.850 τόνους βοήθειας σε πρόσφυγες και αμάχους στη εμπόλεμη ζώνη των συγκρούσεων.

Στην Επισκοπή Serdobsky της Μητρόπολης Penza, έχει ξεκινήσει εκστρατεία «Δώσε χαρά για το Πάσχα». Ήδη συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία θα διατεθούν για να αγοραστούν δώρα για παιδιά πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικής Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Υπηρεσίας συγκεντρώθηκαν 321,7 εκατομμύρια ρούβλια για να τους πρόσφυγες και τα θύματα στην εμπόλεμη ζώνη. Επίσης, διέθεσε πάνω από 307,2 εκατομμύρια ρούβλια για να βοηθήσει πρόσφυγες και τραυματίες αμάχους.

Επίσης διατέθηκαν περισσότεροι από 2.850 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και πληγέντες αμάχους, εκ των οποίων περισσότεροι από 1.770 τόνοι στάλθηκαν σε Ντόνετσκ, Λούγκανσκ , Χόρλιβκα , Σεβεροντόνετσκ, Χάρκοβο, Χερσώνα, Ζαποροζγιέσκ και Μπερντόζιε.

Πάνω από 980 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας παραδόθηκαν από το κέντρο υποδοχής εκκλησιαστικής βοήθειας της Μόσχας που οργανώθηκε από το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας σε πρόσφυγες στη Μόσχα, στις συνοριακές επισκοπές και σε πολίτες στη ζώνη σύγκρουσης.

Πρόσφυγες τοποθετήθηκαν σε 60 εκκλησιαστικά ιδρύματα στη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ουκρανία.

Επίσης παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια στους τραυματίες και φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και με την υποστήριξη της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων