06/03/2019 06/03/2019 Μεγάλη σημασία στην τόνωση της παρουσίας της σε χώρες της Ασίας, όπως η Κορέα, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη αλλά και το Βιετνάμ δίνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι ζουν και εργάζονται σε αυτές. Αυτό διεφάνη τόσο από την είδηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα περί επικείμενης επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και...
06 Μαρτίου, 2019 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 8:51

Η Ρωσική Εκκλησία σε Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Κορέα

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία σε Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Κορέα

Μεγάλη σημασία στην τόνωση της παρουσίας της σε χώρες της Ασίας, όπως η Κορέα, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη αλλά και το Βιετνάμ δίνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι ζουν και εργάζονται σε αυτές. Αυτό διεφάνη τόσο από την είδηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα περί επικείμενης επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Βόρεια Κορέα, αλλά και από την ανακοίνωση ότι η Ρωσική Εκκλησία σχεδιάζει να δημιουργήσει τέσσερις νέες Μητροπόλεις στη Νοτιοανατολική Ασία.

Με δηλώσεις του Πατριαρχικός Έξαρχος για τη Νοτιοανατολική Ασία, ο 45χρονος μητροπολίτης Σιγκαπούρης Σεργκέι (Chashin), ο οποίος είχε αποκαλύψει την είδηση για την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχα στην Πιονγιάνγκ, αναφέρει ότι στην πόλη αυτή “μας καλωσορίζουν πάντα με μεγάλη εγκάρδια, εκτελούμε τις υπηρεσίες μας εκεί και μας αναγνωρίζουν”.

Ο Έξαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Πιονγκγιάνγκ, που άνοιξε το 2006 και χτίστηκε με διάταγμα του τότε βορειοκορεατικού εκτελεστικού προέδρου Kim Jong-il ως σύμβολο της Ρωσο-Λορεατικής φιλίας.

“Η τελευταία φορά που ήμουν στην Πιονγκγιάνγκ ήταν Νοέμβριος”, συνέχισε ο Μητροπολίτης Σεργκέι “και τέλεσα τη Θεία Λειτουργία, διαπίστωσα ότι οι αρχές διάκεινται καλά απέναντι στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των δραστηριοτήτων μας στη Βόρεια Κορέα ».

Αναφερόμενος στις άλλες χώρες, ο Μητρ. Σεργκέι επεσήμανε ότι η ζωή των Ορθοδόξων δεν είναι τόσο απλή στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ “όπου η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή για τις θρησκείες”

“Στο Βιετνάμ, όμως, μετά από από αρκετή προσπάθεια και επαφές έχουμε καταφέρει να πάρουμε άδεια να ανοίξουμε μια κοινότητα στην παραθαλάσσια πόλη Vung Tau. Για  την ώρα η ενορία δραστηριοποιείται σε ένα σπίτι , αλλά υπάρχει σταθερός Ιερέας”.

Οι πρωτοβουλίες της Ρωσικής Εκκλησίας στο Βιετνάμ επικεντρώνονται τώρα στο Ανόι και στην πόλη Χο Τσι Μινχ , όπου υπάρχουν πολλοί Ρώσοι.

“Στόχος είναι να σταλεί ένας Ιερέας στο Ανόι το Πάσχα, όπου η ρωσική πρεσβεία έχει αποκτήσει γη σε αντάλλαγμα με ένα παρόμοιο οικόπεδο στη Μόσχα, όπου οι Βιετναμέζοι έχουν ανοίξει ένα εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Το ρωσικό έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μιας ορθόδοξης εκκλησίας στο κέντρο του Ανόι” τονίζει.

Και αναφερόμενος στην κατάσταση στο Λάος πρόσθεσε:  “Πριν από δύο χρόνια ο Επίσκοπος Μάρκος ήρθε στην Ταϊλάνδη και διοργανώσαμε μια συνάντηση με την ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος του Λάος και του εθνικού ταμείου στέγασης. Μας υποσχέθηκαν ότι θα καταγράψουν την Εκκλησία μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από τους πολίτες του Λάος”.

“Οι διαπραγματεύσεις στο Λάος θα πρέπει να επαναληφθούν, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες”.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συνεδρίασε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αποφάσισε να δημιουργήσει τέσσερις νέες Μητροπόλεις στην περιοχή.

Οι Μητροπόλεις που θα δημιουργηθούν είναι οι εξής:

της Σιγκαπούρης, που περιλαμβάνει τη Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Μαλαισία με αρχιερέα της Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας
τη Κορέας, που περιλαμβάνει την  Βόρεια και τη Νότια Κορέα με αρχιερέα της Κορέας
της Ταϊλάνδης, που περιλαμβάνει την Ταϊλάνδη, την Καμπότζης, του Λάος και της Μιάνμα με αρχιερέα Μπανγκόκ και Πνομπέν
των Φιλλιπίνων και του Βιετνάμ, που περιλαμβάνει τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ με αρχιερέα Μανιλα και Χανόι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων