04/06/2019 04/06/2019 Για την κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Κορέα αλλά και για την για την οργάνωση των ενοριών της νεοσυσταθείσας μητρόπολης, μιλά σε συνέντευξή του στο Pravoslavie.ru, ο νέος Επίσκοπος Κορέας της Ρωσικής Εκκλησίας, κ. Θεοφάνης. Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2019, η Αγία και ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποφασίστηκε τη δημιουργία Επισκοπής στην Κορέα,...
04 Ιουνίου, 2019 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2019 - 11:09

Η Ρωσική Εκκλησία στην Κορέα

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία στην Κορέα

Για την κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Κορέα αλλά και για την για την οργάνωση των ενοριών της νεοσυσταθείσας μητρόπολης, μιλά σε συνέντευξή του στο Pravoslavie.ru, ο νέος Επίσκοπος Κορέας της Ρωσικής Εκκλησίας, κ. Θεοφάνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2019, η Αγία και ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποφασίστηκε τη δημιουργία Επισκοπής στην Κορέα, ως μέρος της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

“Η εμφάνιση της Ορθοδοξίας στην Κορέα συνδέεται στενά με την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κορέας. Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οι Κορεάτες μεταφέρθηκαν μαζικά στην Άπω Ανατολή της Τσαρικής Ρωσίας. Η ιεραποστολική δραστηριότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μεταξύ των Κορεατών ξεκίνησε το 1856” δήλωσε ο κ. Θεοφάνης

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση τόνισε ότι ένας σημαντικός αριθμός νέων από τη Ρωσία μεταβαίνουν σε χώρες της Ασίας για μόνιμη διαμονή, και δεν επιθυμούν να σπάσουν τους πνευματικούς δεσμούς με την Εκκλησία τους.
“Έτσι, μόνο στη Δημοκρατία της Κορέας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων Ρώσων είναι περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι, και το 2018, 300 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη Νότια Κορέα. Είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων θέλει να συμμετάσχει ενεργά στην εκκλησιαστική ζωή και να παρακολουθήσει υπηρεσίες λατρείας, οι οποίες διεξάγονται σύμφωνα με τις παραδόσεις και το ημερολόγιο των εκκλησιών που υιοθετήθηκαν στη Ρωσία” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων