22/03/2019 22/03/2019 Υπέρ του σχεδίου νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της Μόσχας και το οποίο απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 21 ετών, τάσσεται η Εκκλησία της Ρωσίας. Στις 21 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον “Νόμο 21”, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του υπουργικού Συμβουλίου, της Κρατικής Δούμας, και άλλων δημόσιων...
22 Μαρτίου, 2019 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2019 - 13:05

Η Ρωσική Εκκλησία στηρίζει τις πρωτοβουλίες κατά του αλκοολισμού

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία στηρίζει τις πρωτοβουλίες κατά του αλκοολισμού

Υπέρ του σχεδίου νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της Μόσχας και το οποίο απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 21 ετών, τάσσεται η Εκκλησία της Ρωσίας.

Στις 21 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον “Νόμο 21”, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του υπουργικού Συμβουλίου, της Κρατικής Δούμας, και άλλων δημόσιων οργανισμών.

“Αν μιλάμε για μείωση της θνησιμότητας στον πληθυσμό που είναι εργασιακά ενεργός, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ είναι απαραίτητη προϋπόθεση”, δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Oleg Salagay.

Εκ μέρους της Εκκλησίας, συμμετείχε ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού . “Οποιαδήποτε κυβερνητικά μέτρα αποσκοπούν στην προστασία της υγείας και στην ελαχιστοποίηση του θανάτου από το αλκοόλ, βεβαίως, υποστηρίζονται από την Εκκλησία”, δήλωσε ο Valery Doronkin. “Συνεχώς από το 2009, η Εκκλησία ασχολείται ενεργά με αυτό το θέμα και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Εκκλησιαστικό και Κοινοτικό Συμβούλιο για την προστασία από την απειλή του αλκοόλ “.

Ο Valery Doronkin τόνισε ότι η καταπολέμηση του αλκοολισμού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε νομοθετικό επίπεδο: «Πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη των ανθρώπων, να τους βοηθήσουμε να διαμορφώσουν μια θετική στάση σε ένα νηφάλιο τρόπο ζωής”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων