10/07/2019 10/07/2019 Εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας η νέα σύνθεση του Εκκλησιαστικού και Κοινοτικού Συμβουλίου για την Προστασία από την απειλή του αλκοόλ. Το Συμβούλιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της 31ης Μαρτίου 2009, προκειμένου να...
10 Ιουλίου, 2019 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2019 - 12:28

Η Ρωσική Εκκλησία στον αγώνα κατά του αλκοολισμού

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία στον αγώνα κατά του αλκοολισμού

Εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας η νέα σύνθεση του Εκκλησιαστικού και Κοινοτικού Συμβουλίου για την Προστασία από την απειλή του αλκοόλ.

Το Συμβούλιο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της 31ης Μαρτίου 2009, προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις μεταξύ κράτους και εκκλησίας ενάντια στη μάστιγα του αλκοολισμού σε χώρες που βρίσκονται στην επικράτεια του Πατριαρχείου Μόσχας.

Για δέκα χρόνια, η Εκκλησία και το Δημόσιο Συμβούλιο συμμετέχουν στην ανάπτυξη και προώθηση σχεδίων νόμων που αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης οινοπνεύματος, ενώ έχουν στηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης.
Το Συμβούλιο υλοποιεί επισης εκπαιδευτικό έργο με στόχο να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στο πρόβλημα του αλκοολισμού και να διαμορφώσει μια πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στην ανεύθυνη χρήση οινοπνεύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων