10/08/2019 10/08/2019 Η Ρωσική Εκκλησία τιμά σήμερα την εικόνα της Παναγίας Σμολένσκ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εορτασμός της εικόνας καθιερώθηκε το 1525, όταν το Σμολένσκ επέστρεψε στη Ρωσία. Είναι μία από τις πιο θαυματουργές και γνωστές εικόνες της Ρωσίας. Εορτάζει τρεις φορές, στις 10 Αυγούστου, στις 5 Νοεμβρίου και στις 7 Δεκεμβρίου. Ο τύπος της εικόνας είναι Οδηγήτρια...
10 Αυγούστου, 2019 - 15:50

Η Ρωσική Εκκλησία τιμά την εικόνα της Παναγίας Σμολένσκ

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία τιμά την εικόνα της Παναγίας Σμολένσκ

Η Ρωσική Εκκλησία τιμά σήμερα την εικόνα της Παναγίας Σμολένσκ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εορτασμός της εικόνας καθιερώθηκε το 1525, όταν το Σμολένσκ επέστρεψε στη Ρωσία.

Είναι μία από τις πιο θαυματουργές και γνωστές εικόνες της Ρωσίας. Εορτάζει τρεις φορές, στις 10 Αυγούστου, στις 5 Νοεμβρίου και στις 7 Δεκεμβρίου. Ο τύπος της εικόνας είναι Οδηγήτρια και είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια στη Ρωσία, όταν το 1046 ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντινος Θ’ Μονομάχος ευλόγησε με την εικόνα αυτή την κόρη του Άννα που έγινε νύφη του Δούκα της πόλης Τσερνίγκοφ Βσέβολοντ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων