07/10/2021 07/10/2021 Ολοκληρωμένη στήριξη στην ίδρυση του θεσμού των νοσοκομειακών ιερέων στη Ρωσία ετοιμάζεται να παράσχει η ρωσική κυβέρνηση. Την είδηση προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Πνευματική βοήθεια ιερέων νοσοκομείων (ιερέων) σε ιατρικά ιδρύματα: δίκαιο, ψυχολογία, οργάνωση». Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ ιερέων και...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 10:57

Στήριξη στη δημιουργία Ινστιτούτου Νοσοκομειακών Ιερέων

Διαδώστε:
Στήριξη στη δημιουργία Ινστιτούτου Νοσοκομειακών Ιερέων

Ολοκληρωμένη στήριξη στην ίδρυση του θεσμού των νοσοκομειακών ιερέων στη Ρωσία ετοιμάζεται να παράσχει η ρωσική κυβέρνηση. Την είδηση προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Πνευματική βοήθεια ιερέων νοσοκομείων (ιερέων) σε ιατρικά ιδρύματα: δίκαιο, ψυχολογία, οργάνωση».

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ ιερέων και γιατρών αναπτύσσεται επιτυχώς στη Ρωσία, όπως αποδεικνύεται τόσο από τους ίδιους τους ασθενείς όσο και από τους γιατρούς.

«Τώρα, χάρη στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας του πληθυσμού της Ρωσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του τμήματος νοσοκομειακών ιερέων. Είμαι βέβαιη ότι το συνέδριο θα προάγει -ως ένα από τα σημαντικά βήματα- την ίδρυση του θεσμού των νοσοκομειακών ιερωμένων στη Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη σε αυτό το έργο», τόνισε η Τατιάνα Γκολίκοβα.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, τόνισε: «Η φροντίδα των ασθενών ήταν ανέκαθεν μια σημαντική διακονία των Χριστιανών. Με τη χάρη του Θεού, σήμερα στη Ρωσία, με την ενεργό υποστήριξη του κράτους, το τμήμα ιερέων στα νοσοκομεία αναβιώνει ενεργά. Στις επισκοπές μας εμφανίστηκαν ειδικές ομάδες κληρικών, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και επισκέφθηκαν ασθενείς σε νοσοκομεία λοιμωδών νοσημάτων. Εκατοντάδες ορθόδοξοι εθελοντές παρακολούθησαν ειδικά μαθήματα και άρχισαν να φροντίζουν ασθενείς στα νοσοκομεία COVID της Μόσχας».

Ακόμα, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, επεσήμανε ότι η συζήτηση για την παγκόσμια εμπειρία στην οργάνωση του έργου των νοσοκομειακών κληρικών θα δώσει ώθηση στη δημιουργία του Ινστιτούτου Νοσοκομειακών ιερέων στη Ρωσία. «Θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη μηχανισμών για την παροχή πνευματικής φροντίδας σε ασθενείς σε ιατρικά ιδρύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», επιβεβαίωσε η κα Ματβιένκο.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων