18/06/2020 18/06/2020 Με τη συμμετοχή και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρωσία διαδικτυακή “συνάντηση” της ομάδας εργασίας, που έχει συσταθεί για την κατάρτιση προγράμματος σχετικά με το μάθημα της Ιστορίας της χώρας, όπως αυτή πρέπει να διδάσκεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ομάδα εργασίας καλείται να αναπτύξει το πλαίσιο που θα καθορίσει τον τρόπο μελέτης της ρωσικής ιστορίας...
18 Ιουνίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 8:28

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία “γράφει” ιστορία

Διαδώστε:
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία “γράφει” ιστορία

Με τη συμμετοχή και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρωσία διαδικτυακή “συνάντηση” της ομάδας εργασίας, που έχει συσταθεί για την κατάρτιση προγράμματος σχετικά με το μάθημα της Ιστορίας της χώρας, όπως αυτή πρέπει να διδάσκεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ομάδα εργασίας καλείται να αναπτύξει το πλαίσιο που θα καθορίσει τον τρόπο μελέτης της ρωσικής ιστορίας σε ένα σύγχρονο ρωσικό σχολείο. Ένα πλαίσιο, στη διαμόρφωση του οποίου συμμετέχει και το Πατριαρχείο της Μόσχας.
Επικεφαλής της ομάδας εργασίας είναι ο Σεργκεί Ναρίσκιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων τόνισε ότι στο παρελθόν υπήρχε προκατάληψη στη διδασκαλία αυτού του θέματος.
“Η ιστορία του ρωσικού κράτους θεωρήθηκε κυρίως ως πολιτική ιστορία. Ωστόσο, στην παρούσα ιδέα που παρουσιάζεται δεν υπάρχει τέτοια προκατάληψη, και δίνεται η δέουσα προσοχή στην πνευματική και ηθική ιστορία της Πατρίδας μας στις προσωπικότητες του πολιτισμού και της θρησκείας», υπογράμμισε.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπενθύμισε επίσης ότι στη Ρωσία, ο κλάδος της θεολογίας αναπτύσσεται σημαντικά και πως θα ήταν σωστό να συμμετάσχουν οι θεολόγοι στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορία της Ρωσίας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων