15/01/2020 15/01/2020 Μία επίσκεψη πολιτικού άρχοντα του Καζαχστάν σε ιερούς Ορθόδοξους χώρους με υψηλό συμβολισμό και η συνάντησή του με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκεί, αντικατοπτρίζουν τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, αλλά και τις διαθρησκευτικές διαστάσεις της χώρας αυτής. Στις 14 Ιανουαρίου του 2020 ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Κ. Κουσσερμπάγιεφ επισκέφτηκε τον καθεδρικό ναό της...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 11:00

Η σχέση Εκκλησίας-Κράτους στο Καζαχστάν

Διαδώστε:
Η σχέση Εκκλησίας-Κράτους στο Καζαχστάν

Μία επίσκεψη πολιτικού άρχοντα του Καζαχστάν σε ιερούς Ορθόδοξους χώρους με υψηλό συμβολισμό και η συνάντησή του με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκεί, αντικατοπτρίζουν τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, αλλά και τις διαθρησκευτικές διαστάσεις της χώρας αυτής.

Στις 14 Ιανουαρίου του 2020 ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Κ. Κουσσερμπάγιεφ επισκέφτηκε τον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και το μουσείο των Νεομαρτύρων και Εξομολογητών του 20ού αι. στο Νουρ-Σουλτάν.
Στον καθεδρικό ναό τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Αστανά και Καζαχστάν κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος του μίλησε για την κατασκευή του ναού που γίνεται με την χορηγία και δωρεές του πρώτου προέδρου της χώρας Ν. Ναζαρμπάγιεφ, του μεγαλύτερου ορθόδοξου ναού στην Κεντρική Ασία.
Επίσης ο Κ. Κουσσερμπάγιεφ επισκέφτηκε το μουσείο των Νεομαρτύρων και Εξομολογητών του Καζαχστάν, αφιερωμένο στα θύματα των πολιτικών διωγμών που σκοτώθηκαν για την ορθόδοξη πίστη τους, και το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος και ο Κ. Κουσσερμπάγιεφ είχαν μια συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της οποία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος και τις διαθρησκευτικές σχέσεις στο Καζαχστάν.
Έχει τονιστεί ότι οι παραδοσιακές θρησκείες του Καζαχστάν, το Ισλάμ και η Ορθοδοξία, έχουν μεγάλη πείρα και μεγάλο δυναμικό στην προστασία της ειρήνης και την ασφάλεια, στην αντιμετώπιση των πολεμικών συγκρούσεων και μπορούν να είναι δυνατοί σύμμαχοι του κράτους σε αυτούς του τομείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων