09/08/2022 09/08/2022 Στη δημιουργία βραδινού τμήματος για την κάλυψη αναγκών ενδιαφερομένων που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πρωινά μαθήματα προχώρησε η Σχολή Αδελφών Ελέους “Άγιος Δημήτριος” στη Μόσχα. Η συγκεκριμένη Σχολή είναι η μοναδική Αδελφών του Ελέους στη Ρωσία ενώ μαζί με τους τυπικούς κλάδους, η φοίτηση των οποίων περιλαμβάνεται την ειδικότητα «Νοσηλευτική», μελετούν και τις πνευματικές πτυχές...
09 Αυγούστου, 2022 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 9:21

Η Σχολή Αδελφών Ελέους αποκτά βραδινό τμήμα

Διαδώστε:
Η Σχολή Αδελφών Ελέους αποκτά βραδινό τμήμα

Στη δημιουργία βραδινού τμήματος για την κάλυψη αναγκών ενδιαφερομένων που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πρωινά μαθήματα προχώρησε η Σχολή Αδελφών Ελέους “Άγιος Δημήτριος” στη Μόσχα.

Η συγκεκριμένη Σχολή είναι η μοναδική Αδελφών του Ελέους στη Ρωσία ενώ μαζί με τους τυπικούς κλάδους, η φοίτηση των οποίων περιλαμβάνεται την ειδικότητα «Νοσηλευτική», μελετούν και τις πνευματικές πτυχές του επαγγέλματος. Τα μαθήματα θα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι λαμβάνουν κρατικό δίπλωμα με την ειδικότητα «Νοσοκόμα / Αδελφή Νοσοκόμα».

«Οι φοιτητές μας κάνουν πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία της πόλης και στο νοσοκομείο Άγιος Αλέξιος, ένα πολυεπιστημονικό νοσοκομείο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με 280 κλίνες . Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές όχι μόνο να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις, αλλά και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες. Μετά την αποφοίτησή τους από τη Σχολή, πολλοί παραμένουν για να εργαστούν στους χώρους όπου έκαναν την πρακτική τους άσκηση. Τώρα η ανάγκη για ειδικούς με δευτεροβάθμια ιατρική εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλη. Μερικοί από τους απόφοιτούς μας δεν σταματούν εκεί και πηγαίνουν να σπουδάσουν ιατρική», δήλωσε ο Αλεξέι Κονοπατσένκοφ, αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής του “Άγιος Δημήτριος”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων