25/08/2020 25/08/2020 «Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν συγχωρούμε κάποιον άλλο. Η καρδιά γίνεται πιο ελαφριά. Η συγχώρεση βγάζει το βάρος από την καρδιά” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του για το έλεος και τη συγχώρεση “Η ειλικρινής συγχώρεση φωτίζει την ψυχή αυτού που συγχωρεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν...
25 Αυγούστου, 2020 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 8:07

“Η συγχώρεση θεραπεύει πληγές και αρρώστιες”

Διαδώστε:
“Η συγχώρεση θεραπεύει πληγές και αρρώστιες”

«Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν συγχωρούμε κάποιον άλλο. Η καρδιά γίνεται πιο ελαφριά. Η συγχώρεση βγάζει το βάρος από την καρδιά” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμά του για το έλεος και τη συγχώρεση

“Η ειλικρινής συγχώρεση φωτίζει την ψυχή αυτού που συγχωρεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν υπάρχει οικογένεια που δεν θα περάσει δύσκολες στιγμές στη ζωή, όταν παραβιάζεται η αμοιβαία κατανόηση των συζύγων, όταν προκύπτουν δυσκολίες με τα παιδιά, όταν δημιουργούνται εντάσεις. Πόσο τρομερό είναι αν μετά από κάτι τέτοιο οι άνθρωποι δεν ζητούν συγχώρεση και δεν συγχωρούν, αλλά ζουν με αυτό το βάρος!” υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και πρόσθεσε:

«Αλλά αυτό που είναι δίκαιο σε σχέση με την οικογένεια,ισχύει τόσο για την εργασία όσο και για άλλες συναναστροφές. Σε τελική ανάλυση, οι συγκρούσεις καταστρέφουν την αλληλεγγύη, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα χάνει την ικανότητα να κάνει πράγματα και οι δεσμοί που συνδέουν τα μέλη της ομάδας γίνονται πιο αδύναμοι. Σε τελική ανάλυση, εάν στην κοινωνία μάθουμε να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον, τότε αυτή η φωτεινή κατάσταση του νου, την οποία βιώνουμε, συγχωρώντας τους αγαπημένους μας, θα είναι παρούσα παντού”

“Η συγχώρεση είναι μια πράξη που διορθώνει τη ζωή προς το καλύτερο – προσωπική, οικογενειακή, συλλογική και τη ζωή ολόκληρου του έθνους. Και ο Θεός απαγορεύει να φτάσουμε στην πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης αλήθειας, ώστε να μάθουμε να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον, και μέσω της συγχώρεσης – να θεραπεύουμε πληγές και αρρώστιες τόσο στην προσωπική, την οικογενειακή όσο και στη δημόσια ζωή μας” – κατέληξε ο Πατριάρχης Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων