09/07/2020 09/07/2020 Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βαχτάγκ Κιψίτζε, δήλωσε ότι οποιαδήποτε εκκλησιαστική συμμετοχή στο κίνημα Black Lives Matter θα είχε πολιτικοποιημένο χαρακτήρα, καθώς είναι ανεπίτρεπτος οποιοσδήποτε πειθαναγκασμός των χριστιανών από τους ακτιβιστές του κινήματος. «Θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από την αιτία δημιουργίας του κινήματος αυτού,...
09 Ιουλίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 10:40

Η συμμετοχή της εκκλησίας στο BLM θα είχε πολιτικοποιημένο χαρακτήρα

Διαδώστε:
Η συμμετοχή της εκκλησίας στο BLM θα είχε πολιτικοποιημένο χαρακτήρα

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βαχτάγκ Κιψίτζε, δήλωσε ότι οποιαδήποτε εκκλησιαστική συμμετοχή στο κίνημα Black Lives Matter θα είχε πολιτικοποιημένο χαρακτήρα, καθώς είναι ανεπίτρεπτος οποιοσδήποτε πειθαναγκασμός των χριστιανών από τους ακτιβιστές του κινήματος.
«Θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από την αιτία δημιουργίας του κινήματος αυτού, στην παρούσα φάση έχει αποκτήσει συγκεκριμένο και αδιαμφισβήτητο πολιτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συμμετοχή τη Εκκλησίας στο BLM, θα είχε επίσης πολιτικοποιημένο χαρακτήρα», είπε ο Κιψίτζε και υπενθύμισε ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχει πρόβλημα φυλετικής διάκρισης: «Ενώπιον του Θεού οι εκπρόσωποι όλων των εθνών και φυλών έχουν την ίδια αξία και σημασία». Για το λόγο τούτο όλοι χρήζουν ίδιου σεβασμού και αναγνώρισης, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Irina Tresorukova

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων