06/01/2020 06/01/2020 Με τις ευλογίες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μια ομάδα νεαρών στην Ρωσία ξεκίνησε μια εκστρατεία με στόχο να «φέρει τη χριστιανική τέχνη πιο κοντά στις ψυχές των ανθρώπων». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής που ονομάζεται “After Icon” , οι νεαροί καλλιτέχνες πραγματοποιούν εκθέσεις αγιογραφίας σε μουσεία και καθεδρικούς ναούς αλλά και γκράφιτι στους δρόμους. Σκοπός...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 8:43

Η “τέχνη του δρόμου” στην αγιογραφία

Διαδώστε:
Η “τέχνη του δρόμου” στην αγιογραφία

Με τις ευλογίες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μια ομάδα νεαρών στην Ρωσία ξεκίνησε μια εκστρατεία με στόχο να «φέρει τη χριστιανική τέχνη πιο κοντά στις ψυχές των ανθρώπων».

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής που ονομάζεται “After Icon” , οι νεαροί καλλιτέχνες πραγματοποιούν εκθέσεις αγιογραφίας σε μουσεία και καθεδρικούς ναούς αλλά και γκράφιτι στους δρόμους.

Σκοπός τους  είναι να «αναβιώσει το διάλογος μεταξύ Χριστιανισμού και σύγχρονης τέχνης».

Η ιδέα της δημιουργίας εικόνων με τη μέθοδο του γκράφιτι ήρθε πριν από πέντε χρόνια όταν, μαζί με αρκετούς συναδέλφους από το Ινστιτούτο Τέχνης  αποφάσισαν να πάνε σε εγκαταλελειμμένες εκκλησίες και να αγιογραφίσουν τους τοίχους.

Τονίζουν μάλιστα ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες εκκλησίες που εγκαταλείφθηκαν μετά την επανάσταση και τον πόλεμο πρέπει να «ξαναζωντανέψουν».

Το έργο στοχεύει όχι μόνο σε παλιές εκκλησίες και πίνακες ζωγραφικής, αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Περισσότερα μπορείτε να θαυμάσετε στο Facebook και στο Instragram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων