07/11/2020 07/11/2020 Με αφορμή τις μαζικές διαμαρτυρίες που έχουν προκύψει στην Πολωνία μετά την απόφαση για περιορισμό των αμβλώσεων ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι αποτελεί “μια παραδειγματική ιστορία από την άποψη των...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2020 - 10:49

Η θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις αμβλώσεις

Διαδώστε:
Η θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις αμβλώσεις

Με αφορμή τις μαζικές διαμαρτυρίες που έχουν προκύψει στην Πολωνία μετά την απόφαση για περιορισμό των αμβλώσεων ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι αποτελεί “μια παραδειγματική ιστορία από την άποψη των αξιών των σύγχρονων ανθρώπων” ενώ ανέφερε και τη θέση του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο κ. Λεγκόιντα σημείωσε “Αυτή η σύγκρουση αντικατοπτρίζει την άποψη και την αντίληψη για της αξίες των σύγχρονων ανθρώπων. Όλα αυτά τα σλόγκαν όπως “το σώμα μου είναι δική μου υπόθεση” είναι ο δείκτης της κατάστασης της κοινωνίας και δεν πρέπει να παραπλανηθούμε. Ο σύγχρονος άνθρωπος προσεύχεται στον “¨θεό” της ελευθερίας, όπως τον δημιούργησε ο ίδιος” τόνισε ενώ διευκρίνισε “για αυτό οι άνθρωποι στην Πολωνία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του περιορισμού των αμβλώσεων. Δεν με εντυπωσιάζει αυτή τους η κίνηση”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Ρωσία λέγοντας “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι κατά των αμβλώσεων εν γένει. Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενη την σύγχρονη κατάσταση της ρωσικής κοινωνίας, η Εκκλησία δεν επιμένει να απαγορευτούν πλήρως και με το νόμο οι αμβλώσεις. Αυτό που τονίζουμε, όμως, είναι να μην καλύπτονται οι αμβλώσεις από τον προϋπολογισμό του κράτους, επειδή έτσι τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι που αντιτίθενται στις αμβλώσεις» κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων