29/10/2020 29/10/2020 Τρίπτυχο αγιογραφιών σε φρέσκο (με την τεχνική της νωπογραφίας δηλαδή) με θέμα «η χαρά των δικαίων εν Κυρίω» ανακάλυψαν συντηρητές κάτω από στρώμα σοβά στους τοίχους κατά τη διάρκεια των εργασιών στο ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Τσελιάμπινσκ, που είναι αναγνωρισμένος ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Το στυλ είναι της σχολής «Βασνετσόφ» και η αγιογραφία διατηρείται στο...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 13:17

«Η χαρά των δικαίων εν Κυρίω» εμφανίστηκε στον Αγ. Αλέξανδρο

Διαδώστε:
«Η χαρά των δικαίων εν Κυρίω» εμφανίστηκε στον Αγ. Αλέξανδρο

Τρίπτυχο αγιογραφιών σε φρέσκο (με την τεχνική της νωπογραφίας δηλαδή) με θέμα «η χαρά των δικαίων εν Κυρίω» ανακάλυψαν συντηρητές κάτω από στρώμα σοβά στους τοίχους κατά τη διάρκεια των εργασιών στο ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Τσελιάμπινσκ, που είναι αναγνωρισμένος ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το στυλ είναι της σχολής «Βασνετσόφ» και η αγιογραφία διατηρείται στο σύνολό της. Ο πρωτοπρεσβύτερος Μπορίς αναφέρει σχετικά με το γεγονός: «Στο ναό κατά τη διάρκεια συντηρήσεων βρέθηκε μια πολύ σημαντική σύνθεση του Βασνετσόφ. Είναι μια ολόκληρη ιστορία! Αποτελείται από τρία μέρη, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Διατηρείται πλήρως το σύνολό της. Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι το ποσοστό διατήρησης, αλλά το γεγονός ότι «λάβαμε το κλειδί για την αγιογράφηση και του υπόλοιπου ναού».

Σύμφωνα με τον πατέρα Μπόρις, βάσει των προκαταρκτικών σχεδίων η αποκατάσταση θα χρειαστεί τρία χρόνια. Το «κλειδί» τω αγιογραφιών που ανακαλύφθηκε θα δώσει τη δυνατότητα να διεκπεραιωθούν όλα στο ακέραιο.

Ο ναός του Αλεξάντρ Νιέφσκι, όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι, χτιζόταν στα 1907-1911. Ο δημιουργός του έργου ήταν ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Πομεράντσεφ. Στις 4 Μαρτίου του 1930 ο ναός έκλεισε. Έβγαλαν τους Σταυρούς από το κτίριο, ξήλωσαν τον θόλο, τις καμπάνες και επιπλέον στέγασε αργότερα διαφορετικές οργανώσεις. Το 1977 το κτίριο αναγνωρίστηκε ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: pravoslavie.ru

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Φωτό: instagram.com/alexeytexler.official/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων