28/09/2023 28/09/2023 Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα εορτάστηε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιούν Σταυρού με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο να προεξάρχη των ιερών ακολουθιών.  Κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσκύνησε τον Τίμιο και Ζωοδόχο Σταυρό και...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 9:54

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και χειροτονία νέου Επισκόπου στη Μόσχα

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και χειροτονία νέου Επισκόπου στη Μόσχα

Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα εορτάστηε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιούν Σταυρού με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο να προεξάρχη των ιερών ακολουθιών. 

Κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσκύνησε τον Τίμιο και Ζωοδόχο Σταυρό και τα τίμια λείψανα του Αγίου Φιλάρετου, Μητροπολίτη Μόσχας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν Επίσκοποι, ιερείς και διάκονοι της Ρωσικής Εκκλησίας, τελέστηκε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Νοέμβρισκυ κ. Θεοδοσίου (Νεστώροφ).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επέδωσε στο νέο Επίσκοπο την ποιμαντορική ράβδο και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.

Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία επί τη εορτή του Τιμίου Σταυρού με τον Πατριάρχη Μόσχας να απευθύνει ομιλία προς το εκκλησίασμα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Σταυρός του Χριστού είναι μια πυξίδα, μια κατευθυντήρια γραμμή για την πνευματική ζωή του καθενός μας.

Φωτογραφίες: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων