12/09/2019 12/09/2019 Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Νοβοσιμπίρσκ και τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου η ιεραποστολή που θα φτάσει στα απομακρυσμένα σιβηρικά χωριά. Η ιεραποστολή γίνεται με ειδικά διαμορφωμένο τρένο και πλοίο τα οποία μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και του ποταμού Όμπ φτάνουν σε περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με άλλον τρόπο...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2019 - 8:16

Ιεραποστολή με τρένο και πλοίο στη Σιβηρία

Διαδώστε:
Ιεραποστολή με τρένο και πλοίο στη Σιβηρία

Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Νοβοσιμπίρσκ και τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου η ιεραποστολή που θα φτάσει στα απομακρυσμένα σιβηρικά χωριά.
Η ιεραποστολή γίνεται με ειδικά διαμορφωμένο τρένο και πλοίο τα οποία μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και του ποταμού Όμπ φτάνουν σε περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με άλλον τρόπο
Η πρωτοβουλία αυτή έχει τίτλο “Για την πνευματική αναγέννηση της Ρωσίας” και πρόκειται για μία εκστρατεία κοινωνικής φιλανθρωπίας και πνευματικής εκπαίδευσης.

Πριν από την αναχώρηση των ιεραποστόλων πραγματοποιήθηκε προσευχή και ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων κληρικοί, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλες ειδικότητες.

Η δράση «Για την πνευματική αναγέννηση της Ρωσίας» διεξάγεται από το 1995 και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Περιφέρειας Νοβοσιμπίρσκ.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας αυτής, θα επισκεφθούν 49 οικισμούς σε επτά περιοχές της περιοχής Νοβοσιμπίρσκ, όπου ζουν περίπου 14 χιλιάδες κάτοικοι.

Το Νοβοσιμπίρσκ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοβοσιμπίρσκ και του Σιβηρικού Διαμερίσματος.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1893 ως Νικολάγεβσκ (προς τιμήν του τσάρου Νικολάου Β’), με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί η μεγάλη γέφυρα του ποταμού Ομπ για τις ανάγκες του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου. Η σημασία της αυξήθηκε περαιτέρω στις αρχές του 20ού αι. με την ολοκλήρωση της γραμμής Τουρκεστάν – Σιβηρία, η οποία συνδέει το Νοβοσιμπίρσκ με την κεντρική Ασία και την Κασπία θάλασσα. Το 1925 πήρε τη σημερινή του ονομασία, που σημαίνει Νέα Σιβηρική (ενν. πόλη).

Η πόλη απλώνεται στις όχθες του ποταμού Ομπ, στην πεδιάδα της δυτικής Σιβηρίας. Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό, με πολύ βαρείς χειμώνες και χιονοπτώσεις, αλλά και καυτά ξηρά καλοκαίρια. Η μέση χειμερινή θερμοκρασία είναι -18/-20 °C και θερινή 20/22 °C, αλλά το χειμώνα μπορεί να φθάσει τους -35 °C και το καλοκαίρι τους 35 °C. Η διαφορά μεταξύ της υψηλότερης και χαμηλότερης θερμοκρασίας έχει φθάσει μέχρι και τους 88 °C!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων