18/10/2022 18/10/2022 Την έδρα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας επισκέφθηκαν χθες Ιεράρχες της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.  Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και ο Επίσκοπος Σλαβονίας κ. Ιωάννης συναντήθηκαν με τον  Πρόεδρο του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα αδελφικής κατανόησης,...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 10:19

Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Διαδώστε:
Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Την έδρα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας επισκέφθηκαν χθες Ιεράρχες της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και ο Επίσκοπος Σλαβονίας κ. Ιωάννης συναντήθηκαν με τον  Πρόεδρο του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα αδελφικής κατανόησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σήμερα οι δύο Ιεράρχες θα έχουν συνάντηση στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. Επίσης, θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ «Σερβική παρηγοριά στη ρωσική καρδιά» στο Ορθόδοξο Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνα.

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων