06/11/2022 06/11/2022 Τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τίμησαν χθες (23 Οκτωβρίου/ 5 Νοεμβρίου) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον ομώνυμο ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Αρχιερέων καθώς και του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Η θεία...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 11:19

Ιεροσόλυμα: Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος στον εορτασμό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος στον εορτασμό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τίμησαν χθες (23 Οκτωβρίου/ 5 Νοεμβρίου) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον ομώνυμο ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Αρχιερέων καθώς και του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά, τα αραβικά και τα σλαυονικά ενώ παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ κ. Ευάγγελος Βλιώρας καθώς και πολυάριθμοι προσκυνητές από τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και άλλες χώρες του κόσμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, εν πομπή προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και ψάλλοντας το τροπάρια στον Απόστολο Ιάκωβο, οι συμμετέχοντες στην πανήγυρη μετέβησαν στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με εορταστικούς λόγους ενώ σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του Αγίου Ιακώβου στην ανάπτυξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων